05. 02. 2018 - 21:24
ODABRANO DRUŠTVO Ovo je 10 najboljih igrača van top 6 timova...
907
Shares
ODABRANO DRUŠTVO Ovo je 10 najboljih igrača van top 6 timova Premier lige

FOOTBALL365

ODABRANO DRUŠTVO Ovo je 10 najboljih igrača van top 6 timova Premier lige

05. 02. 2018 - 21:24
0
Shares

Svi znamo koji su najbolji igrači Premier lige. Mesut Ozil, Kevin de Bruyne, David Silva, Eden Hazard – riječ je o igračima iz šest najmoćnijih i najbogatijih engleskih klubova – dva Manchestera, Arsenal, Chelsea, Liverpool i Tottenham.

Međutim, što je sa ostalim momčadima? U sezoni u kojoj je Burnley sjajan sedmi, a svoje su sjajne faze imali klubovi poput Watforda i Leicestera, donosimo vam 10 najboljih igrača „ostatka“ Premier lige, po izboru britanskog Football365.

10) James Ward-Prowse (Southampton)

Southamptonov dragulj možda se nije još uvijek razvio u igrača kakvog smo svi očekivali, ali sa 23 godine još uvijek ima vremena. Engleski veznjak može igrati na više pozicija u zadnje dvije linije, ima dobru tehniku i viziju te je trenutno jedna od rijetkih svijetlih tačaka prilično tmurne sezone Svetaca.

9) James Tarkowski (Burnley)

Burnley je, bez sumnje, najugodnije iznenađenje sezone. Momčad je sjajno organizirana, čvrsta u odbrani i opasna u kontrama – kao jeftinija verzija Simeonovog Atletica. Temelj njihovog ovogodišnje uspjeha svakako je sjajan stoperski par kojega čine James Tarkowski i Ben Mee. Tarkowski je nešto bitniji za svoju momčad budući da, osim čvrstine u duelu i sjajnom pozicioniranju, posjeduje dobru tehniku i pas igru što Burnley čini nepredvidljivijim u izgradnji napada.

8) Abdoulaye Doucoure (Watford)

Otkriće bivšeg trenera Watforda, Marca Silve, Doucoure je, nakon Aarona Ramseyja, veznjak sa najviše pogodaka ove sezone i bio je sveprisutan u žutom dresu zasada.

7) Mikel Merino (Newcastle United)

Najdarovitiji igrač ovog Newcastlea, bez sumnje, Mikel Merino je kamen oko kojega je Rafa Benitez izgradio momčad Svraka. Njegovo izbivanje sa terena osjetio se u slabim rezultatima crno-bijelih te će navijači Newcastlea nadati da će im povratak španskog veznjaka pomoći spasiti sezonu.

6) Cristopher Schindler (Huddersfield Town)

Jedan od najpodcjenjenijih braniča u ligi – Schindler je jedini obrambeni igrač koji se nalazi u top 10 igrača u sve tri obrambene kategorije: klizeći startovi, presječene lopte i obrambena ispucavanja. Stijena u odbrani Huddersfielda.

5) Pascal Gross (Brighton and Hove Albion)

Uvjerljivo najbolji igrač Brightona i vjerojatno najbolji bargain ove sezone. Nijemac već sada ima osam golova i asistencija i stvara duplo više šansi od prvog sljedećeg saigrača, a koštao je tri miliona eura. Ključ Brightonovog preživljavanja u Premier ligi.

4) Jamie Vardy (Leicester City)

vardyPrije osam godina, Jamie Vardy je zarađivao 120 funti sedmično igrajući za amaterski klub Stocksbridge Steels, a danas je engleski reprezentativac i jedan od ponajboljih napadača Premier lige. Ove sezone je postigao 12 pogodaka – više imaju samo Sterling, Aguero, Salah i Kane.

3) Aaron Mooy (Huddersfield Town)

Još jedan igrač Huddersfielda, Mooy je primarni ofenzivni kreator novog premierligaša. Dovoljno govori činjenica da je Australac prvi strijelac, prvi asistent i čovjek s najviše dodavanja i klizećih startova u momčadi sa Kirkleesa.

2) Wilfried Zaha (Crystal Palace)

zaha

U šest utakmica bez Zahe Crystal Palace nije postigao niti jedan gol niti je osvojio boda. Zaha je, unatoč izbivanju s terena, postigao četiri pogotka za klub sa Selhursta i trenutno im je, uz Luku Milivojevića najbolji igrač i najbolja šansa za preživljavanje u Premier ligi.

1) Richarlison (Watford)

Još jedan dragulj kojega je pronašao Marco Silva. Richarlison je sa 20 godina u svojoj prvoj sezoni u Premier ligi već sada jedan od najboljih mladih igrača lige. Niti jedan igrač van top 6 klubova nema više golova i asistencija (osam ukupno), a samo tri igrača u čitavoj ligi imaju više udaraca. Brazilac ima sjajan dribling i oko za gol, a da je noćna mora za protivničke momčadi potvrđuje i podatak da je igrač sa najviše pretrpljenih prekršaja u ligi.

Učitaj još novosti