05. 02. 2018 - 19:27
ZARADIO MILIONE I ZAVRŠIO KAO BESKUĆNIK Bivši as Arsenala se...
907
Shares
ZARADIO MILIONE I ZAVRŠIO KAO BESKUĆNIK Bivši as Arsenala se vraća na terene i priznaje: Duboko u sebi plačem

EMMANUEL EBOUE

ZARADIO MILIONE I ZAVRŠIO KAO BESKUĆNIK Bivši as Arsenala se vraća na terene i priznaje: Duboko u sebi plačem

05. 02. 2018 - 19:27
0
Shares

Životna priča Emmanuela Ebouea krajem 2017. potresla je nogometni svijet. Bivšem nogometašu Arsenala, Galatasarayja, Sunderlanda i reprezentacije Obale Slonovače život se potpuno promijenio, pa posljednjih mjeseci živi kao beskućnik.

Supruga mu je nakon razvoda uzela sav novac, a s djecom se nije čuo više od pola godine. Bivši as Topnika ne može više niti igrati nogomet, FIFA je nedavno na godinu dana suspendirala 34-godišnjeg braniča jer nije plaćao svog agenta...

No, čini se kako je i Emmanuel Eboue u Božićno vrijeme naišao na dobrotvora, pa je mogao dobiti - posao. I to ne bilo kakav, već u svom nogometnom svijetu. Životnu priču Emmanuela Ebouea proteklih je dana pročitao novi trener Galatasarayja Fatih Terim koji je odmah reagirao.

I "natjerao" čelnike svoga kluba da svom bivšem igraču ponude trenerski posao. Emmanuel Eboue sljedećih bi dana trebao preuzeti Galatasarayjevu momčad do 14 godina, tako se maknuti s ulice i konačno spasiti. 

34-godišnjak danas je pak otkrio da je spreman vratiti se igranju nogometa. Uz sve nedaće, stigla je i zaraza HIV-om.

"Pogledam nazad i kažem: 'Emmanuele, bio si jako naivan. Zašto nisi na vrijeme razmišljao? Veoma je teško, novac koji sam zarađivao slao sam ženi i djeci. U Turskoj sam zaradio osam miliona eura, a sedam sam poslao kući. Šta god su mi rekli da potpišem, ja sam potpisivao. Ljudi koji su trebali brinuti o mojoj karijeri, nisu to radili, zato sam kažnjen od FIFA-e", priznao je nedavno bivši as Arsenala.

Istina, nogomet nije igrao od 2016. godine kada je napustio Sunderland, ali ne krije da bi itekako volio opet se okušati na travnatom terenu.

"Želim se vratiti nogometu. Vjerujem da još uvijek posjedujem kvalitet. Otišao bih čak i u Bagdad ili Pakistan, samo da igram. Nije mi bitno gdje."

"Nogometni svijet je veoma nezahalan. Više se ne radi o talentu već o biznisu i novcu. To mi smeta. Ne gledam više utakmice zbog toga. Sretan sam kada vidim moje prijatelje kako još uvijek igraju. Zbog njih sam sretan, a duboko u sebi plačem", zaključio je Eboue.

Učitaj još novosti