09. 06. 2016 - 10:21
Formacije, pojačanja, tika-taka - Ovako bi mogao da izgleda...
907
Shares
Formacije, pojačanja, tika-taka - Ovako bi mogao da izgleda moćni Pepov Siti!

GRAĐANI ZNATNO OJAČANI

Formacije, pojačanja, tika-taka - Ovako bi mogao da izgleda moćni Pepov Siti!

Milovan Longinov (Sportske.net)
09. 06. 2016 - 10:21
0
Shares

Pep Gvardiola sprema rekonstrkciju tima na Etihadu, a očekuje se da renovirani Mančester siti bude znatno jači nego što je to bio slučaj ove sezone.

Siti je predvođen Manuelom Pelegrinijem i pored plasmana u polufinale Lige šampiona, odigrao sezonu za zaborav. ''Građani'' su jedva zauzeli četvrtu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, što je nedovoljno za klub takvih apetita.

Pep Gvardiola pred sobom ima težak zadatak da se bori za titulu u Premijer ligi, da oformi jači tim, koji će biti konkurentan u Ligi šampiona.

Međutim, španski stručnjak na listi ima veliki broj igrača koji su spremni za odlazak i nisu više dorasli ozbiljnom fudbalu.

Prvi na listi za odlazak je veteran Martin Demikelis, Pablo Zabaleta takođe nije po ukusu Pepa Gvardiole, dok bi iz kluba mogao da ode i Aleksandar Kolarov.

Vezista Fernando gotovo sigurno neće imati mesta u ekipi, kao ni Vilfred Boni i Samir Nasri. Kapiten Vensan Kompani ima brojnih problema sa povredama i propustiće start sezone.

Došao je Ilkaj Gundogan, ali to nije dovoljno, Pepu je potrebno po još jedno pojačanje u svakoj liniji tima.

Gvardiola želi Ektora Beljerina na poziciji desnog beka, dok će na mesto štopera pokušati da dovede Ejmerika Laporta i Džona Stounsa, mada je na listi želja i Leonardo Bonući.

Ove nedelje se pojavila informacija da je Pjer-Emerik Obamejang praktično završio transfer u Siti, a Pep je navodno ušao u trku i za Hamesa Rodrigeza.

Očekuje se da Španac menja formacije, uglavnom igra sa jednim pravim, isturenim napadačem, i kao u Bajernu, mogao bi da menja i po tri puta formaciju u jednoj utakmici. On najčešće igra kombinaciju 4-2-3-1, 4-1-4-1 i 4-3-3.

Siti bi u različitim varijantama naredne sezone mogao da izgleda ovako:

1

2

Učitaj još novosti