07. 06. 2016 - 10:09
Ko je Dan Bentley, golman koji je zaludio cijelu Englesku
907
Shares
Ko je Dan Bentley, golman koji je zaludio cijelu Englesku

BRANI U NIŽELIGAŠU SOUTHENDU

Ko je Dan Bentley, golman koji je zaludio cijelu Englesku

Engleskifudbal.com
07. 06. 2016 - 10:09
0
Shares

Mladi dvadesetdvogodišnji golman je jasno pokazao svoje ambicije odbivši novi ugovor Sautenda koji mu ističe u junu, samo dan nakon što su Škampi odbili 1,25 miliona od Kvins Park Rendžersa za njegove usluge. Nema loših osećanja, u klubu shvataju ambicije mladog golmana koji hoće da igra na najvećem nivou. Bentli je zabeležio 50 sačuvanih mreža u 137 mečeva. Za to dostignuće Džou Hartu je trebalo 17 tekmi više. Poređenja sa Džekom Batlandom su neizbežna s obzirom da su isto godište. Vest Hem, Everton i Svonsi će se boriti za usluge ovog mladića.

Denijel Bentli je rođen 1993. godine u Beslidonu, Eseksu i celu karijeru je u Sautendu (15ak km od svog rodnog mesta) ako izuzmemo pozajmicu u Brejntri Taun gde je odigrao samo 2 utakmice. Debitovao je za Škampe  22. septembra 2012. protiv Eksitera, Sautend je dobio sa 2-1. Nastavio je da brani u kup takmičenjima i izgradio reputaciju da odlično brani penale. U 1/2 finalu Fudbal Liga Trofeja (eng. Football League Trophy) za južno područje Sautend je igrao sa Oksfordom i utakmica je iznenađujuće išla ka penalima. Tadašnji menadžer Pol Sturok je ubacio Bentlija u 90. minutu što je izazvalo bes prvog i iskusnijeg golmana Pola Smita, međutim Bentli je odbranio penal i Sautend je prošao u finale.

Još je u sezoni 2013/14 uspeo da ostvari 19 sačuvanih mreža što je dovelo do interesovanja Lids Junajteda. Čak je i Brajan Mekdermot došao da ga gleda ali je zbog treme i šanse za prelazak u veliki klub podbacio. Tada je izjavio da nikada više neće dopustiti da ga špekulacije ometu.

Sledeće sezone je bio još bolji i oborio rekord kluba od 10 sačuvanih mreža u nizu koji je držao Mervin Kavson, Bentli ih je povezao 12! Pomogao je svom timu da se domogne Lige 1 tako što je u finalu plej-ofa na Vembliju odbranio dva penala i doneo promociju. Den Bentli je bio i u idealnoj postavi Lige 2 prošle sezone.

Uprkos ogromnom interesovanju Den je ostao u klubu, ali to će se sigurno promeniti preko leta, samo je pitanje gde će završiti, Premijer Liga, Čempionšip? Koji su krajnji dometi mladog golmana videćemo u godinama koje dolaze ali mi smo sigurni u kvalitet Bentlija!

Piše: Engleskifudbal.com

Učitaj još novosti