29. 01. 2016 - 19:56
Dramatično polufinale pripalo Njemačkoj
907
Shares
Dramatično polufinale pripalo Njemačkoj

NJEMAČKA PRVI FINALISTA NAKON PRODUŽETKA

Dramatično polufinale pripalo Njemačkoj

29. 01. 2016 - 19:56
0
Shares

Prva polufinalna utakmica Evropskog prvenstva u Poljskoj odigrana je između selekcija Norveške i Njemačke, a rukometaši obje selekcije su do ovog polufinala imali po jedan poraz na prvenstvu. Danas smo svjedočili veoma dramatičnom polufinalnom susretu, koji nije dao pobjednika nakon 60 minuta igre, već se išlo u produžetke. Tamo je Njemačka bila bolja (6-7), te ukupnim rezultatom 33-34 izborila finale EURO-a.

Norveška je nešto ranije savladala Hrvatsku, pa i Poljsku i Francusku, pa Nijemcima i nije bio baš lagan zadatak slaviti u današnjem polufinalnom susretu. Njemačka se dobro držala kroz čitavu utakmicu, a na poluvrijeme otišla i sa minimalnom prednošću (13-14).

Ipak, Norvežani su u drugom poluvremenu odigrali dosta jače i agresivnije, pogotovo u odbrani, te uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist i u samom finišu povesti 27-26. Međutim, ni Njemačka nije odustajala, pa je pogotkom u posljednjoj minuta utakmicu odvela u produžetak. U produžetku Njemačka je bila bolja za jedan gol i izborila finale Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u redovima Norveške bio je Myrhol sa pet golova, Bjornsen je dodao četiri, a po tri su ubacili Hansen, Sagosen i Tonnesen. S druge strane, u redovima Njemačke Kuhn je postigao pet golova, Hafner također pet, a Fath četiri pogotka.

Učitaj još novosti