23. 01. 2016 - 11:56
Rukometni 'el clasico': Očekuje nas veliki okršaj Hrvatske i...
907
Shares
Rukometni 'el clasico': Očekuje nas veliki okršaj Hrvatske i Francuske

KRAKOW

Rukometni 'el clasico': Očekuje nas veliki okršaj Hrvatske i Francuske

23. 01. 2016 - 11:56
0
Shares

Hrvatski rukometaši danas od 18:15 na Europskom prvenstvu u Poljskoj igraju drugu utakmicu drugog kruga, protiv Francuske.

"Ne treba nam euforija. Zna se da je Francuska sastav koji trenutno ima sve naslove, zna se koliko je snažna, moćna i bit će to jako teška utakmica za nas. Dosta će ovisiti o tome kako ćemo je otvoriti. Bude li to kako smo uspjeli u prethodnim susretima protiv Islanda i Makedonije, vjerujem da bismo mogli", rekao je selektor Željko Babić, prenose Sportske novosti.

Bit će to ključan dvoboj za snove o prolazu u polufinale jer tko izgubi, neće u borbu za medalje. Ulog je velik.

"Francusku moramo pobijediti da bismo išli u polufinale. Izgledamo sve bolje. Mislim da smo se našli, da pokušavamo to sada stabilizirati i optimist sam. O Francuskoj valjda ne moram reći da će biti teško, to je svima jasno", poručio je Domagoj Duvnjak.

Po mnogima, bit će to rukometni 'el clasico' u kojem će hrvatski mladi momci pokušati prirediti senzaciju protiv apsolutnih vladara svjetskog rukometa.

"Dobri su, trče, snažni su kao i uvijek. Imaju nove igrače ali imamo i mi. Vidjet ćemo", istakao je Duvnjak.

Današnji okršaj će Hrvatskoj biti već 20. na velikim takmičenjima s moćnim francuskim strojem, koji ima 11 pobjeda. S druge strane, naši susjedi imaju sedam slavlja i jedan je susret završio neriješeno. Razlika ovako ne izgleda velika, ali treba reći da su Francuzi bili uspješniji u sva tri finala do sada, a pobijedili su i dvaput u polufinalu na Olimpijskim igrama.

Kako će biti danas i hoće li Hrvatska popraviti statistiku, teško je prognozirati. Ako odbrana bude na visini zadatka, a šuteri raspoloženi, sve je moguće. Ali jedno je sigurno, samopouzdanje Hrvatima nakon odličnih predstava protiv Islanda i Makedonije je poraslo, a takvi su najopasniji. Samo da poslože stvari na svoje mjesto.

"Nije to isto kao nekad, to su nekad bili zvjerski derbiji, a sad smo došli mi novi, ipak je malo drukčije. Mislim da će biti uzbudljivo, prsima naprijed, pa da vidimo Francuze", rekao je u najavi susreta pivot Marino Marić.

Ivan Čupić je jasan:

"Pokazali smo da možemo. Jako važan je u tome bio start utakmice. Mislim da je to bitno ponoviti i protiv Francuske, makar tu treba očekivati veliku borbu, puno veću. Glupo bi bilo ponavljati ko su i što su oni, da su favoriti, ali ja kažem da nitko nije bolji od nas dok to ne dokaže".

Francuzi su na ovoj smotri pokazali da su ranjivi, izgubili su susret u grupi od domaćina Poljske s 31:25 i iako su kasnije 'uništili' Bjelorusiju s 11 razlike, Hrvatska se nada da može iskoristiti svoje adute - mladost i brzinu, pa što bude...

Utakmica Evropskog prvenstva između Hrvatske i Francuske počinje u 18:15.

Učitaj još novosti