22. 01. 2016 - 17:34
Nikola Karabatić najavio okršaj s Hrvatskom
907
Shares
Nikola Karabatić najavio okršaj s Hrvatskom

DUEL RUKOMETNIH VELESILA

Nikola Karabatić najavio okršaj s Hrvatskom

22. 01. 2016 - 17:34
0
Shares

Bliski susreti rukometnih vrsta Hrvatske i Francuske od posebnog su značaja za sve ljubitelje ovog sporta. Okršaji ovih dviju reprezentacija oduvijek su bili puni emotivnog naboja, na nož, a o pobjedniku su odlučivali najsitniji detalji.

Hrvatska traži prvu pobjedu nakon tri godine

Posljednji susret Hrvatske i Francuske odigrao se na Europskom prvenstvu u Danskoj prije dvije godine, kada je momčad Claudea Oneste slavila s 27:25. Hrvatska je zatim zapela u polufinalu, dok se Francuska prošetala do naslova europskog prvaka. Godinu dana kasnije, Expertsi su u Kataru zaokružili totalnu dominaciju u rukometu osvajanjem SP-a pa je logično da Francuzi, bez obzira na neke izostanke, slove za prve favorite turnira. A priču u Poljskoj nisu otvorili bez mrlje, što je, uostalom, nešto na što smo već navikli. Dizelaški ulazak u turnir koštao ih je uvjerljivog poraza od Poljske, ali samopouzdanje su vratili rastavljanjem Bjelorusije na proste faktore. Glavnu riječ na terenu vodio je Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša svijeta, a čovjek kojeg uspoređuju s tenkom spreman je za novi epski okršaj s Hrvatskom. 

"Hrvatska je opasna, agresivna. Mirko dobro brani, u napadu imaju puno opasnih igrača poput Mamića, Karačića, Duvnjaka, Čupića i Horvata. Odlično igraju, opasna su ekipa i naravno da ćemo morati biti oprezni", rekao je Karabatić. 

Odbrana će odlučiti pobjednika

Za razliku od prijašnjih turnira, Hrvatska je s novim izbornikom u potpunosti promijenila svoju rukometnu filozofiju, prvenstveno u obrani, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će Francuzi reagirati na 5-1 obranu. Naravno, pod uvjetom da će ista biti čvrsta i kompaktna. 

"Pobijedit će ona ekipa koja će bolje igrati u obrani, a Hrvatska zbilja dobro igra 5-1 obranu koja se pretvara u 3-2-1. Očekujem vrlo tešku utakmicu", zaključio je Karabatić. 

Hrvatska je u posljednje dvije utakmice razbila Island i Makedoniju, ali mala matura Babićeve škvadre na rasporedu je u subotu s početkom u 18.15 sati. 

Učitaj još novosti