19. 01. 2016 - 19:41
Makedonci izbacili Srbiju sa prvenstva, Norveška omogućila...
907
Shares
Makedonci izbacili Srbiju sa prvenstva, Norveška omogućila Hrvatskoj drugi krug

ODIGRANE DVIJE UTAKMICE TREĆEG KOLA GRUPNE FAZE

Makedonci izbacili Srbiju sa prvenstva, Norveška omogućila Hrvatskoj drugi krug

19. 01. 2016 - 19:41
0
Shares

U okviru trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Poljskoj selekcija Norveške očekivano je savladala Bjelorusiju i time je izbacila iz daljnjeg takmičenja (27-29), dok je Srbija sa selekcjiom Makedonije odigrala bez pobjednika.(27:27).

Rukometna selekcija Norveške opravdala je ulogu favorita i savladala Bjelorusiju, čime je i izborila mjesto u nastavku takmičenja. Norveška je upisala drugu pobjedu i osigurala plasman dalje, dok je Bjelorusija, kao posljednjeplasirana ekipa u grupi napustila prvenstvo. 

Bjelorusija je pružila i više nego dobar otpor u prvom poluvremenu i na odmor uspjela otići sa prednošću od 13:12, međutim u nastavku utakmice na parketu je dominirala druga selekcija, pa su Norvežani tako upisali drugu pobjedu na prvenstvu. 

Najefikasniji u redovima Norveške bio je O`Sulivan i Bjornsen sa po četiri pogotka, a Jondal je dodao tri. Sa druge strane, istakao se Rutenka sa sedam golova, dok je Sylowich dodao pet. 

Selekcija Srbije odigrala je dramatičan meč sa Makedonijom, a na odmor se otišlo pri neriješenim rezultatom 13:13. U nastavku dosta borbe sa obje strane i u dosta napetoj završnici, pogotovo u posljednjoj minuti meča, nije bilo pobjednika. Srbija je nekoliko sekundi prije kraja imala vodstvo od 27:26, ali su Makedonci ipak izvukli neriješeno.(27:27). Makedonija, kao trećeplasirana i sa boljom gol razlikom prolazi dalje, dok Srbi pakuju kofere i vraćaju se kući.

U redovima Srbije istakao se Šešum sa sedam golova, dok su po pet dodali Nenadić i Nikčević. U redovima Makedonije Manaskov i Georgievski su postigli po pet, a Lazarov četiri gola. 

Učitaj još novosti