16. 01. 2016 - 09:44
Perić: Kockali smo se, a igraćemo iz utakmice u utakmicu sve...
907
Shares
Perić: Kockali smo se, a igraćemo iz utakmice u utakmicu sve bolje!

SELEKTOR SRBIJE NEZADOVOLJAN ODBRANOM

Perić: Kockali smo se, a igraćemo iz utakmice u utakmicu sve bolje!

16. 01. 2016 - 09:44
0
Shares

Selektor rukometaša Srbije Dejan Perić rekao je da odbrana njegove ekipe nije bila na očekivanom nivou na sinoćnjem meču protiv Poljske na Evropskom prvenstvu i da je to jedan od uzroka poraza.

"Čestitam reprezentaciji Poljske na pobjedi kojom je otvorila prvenstvo. Iako smo igrali protiv domaćina, iako je za mnoge naš tim iznenađenje, igrali smo na pobjedu. Imali smo svoje šanse. Imali smo kvalitetan napad, ali nismo došli u situaciju da materijalizujemo dobar napad zbog odbrane koja nije bila na očekivanom nivou. Razlog tome je i individualni kvalitet poljskih igrača", rekao je Perić poslije utakmice, prenosi Beta.

Rukometaši Srbije porazom su počeli Evropskom prvenstvu, pošto su izgubili u Krakovu od Poljske s 28:29 (15:14) u prvom kolu Grupe A.
 
"Zadovoljan sam mentalnim sklopom i karakterom moje ekipe. Željeli smo i borili se do samog kraja za pozitivan rezultat. Vjerujem da su svi prisutni u hali do posljednjeg trenutka strepjeli za rezultat. Igraćemo iz utakmice u utakmicu, vjerujem, bolje", naveo je selektor Srbije.

Srbija je u finišu utakmice imala priliku da izbori neriješen rezultat, ali kapiten Ivan Nikčević nije iskoristio sedmerac.

"Ne znam kako je izgledalo s tribina. Imali smo sedmerac za neriješeno na 20 sekundi pre kraja. Na kraju smo se dogovorili da pustimo desno krilo da šutne. Kockali smo se, to sam i rekao na tajm-autu. Cil je bio da ako se odbranimo, uđemo s markerom sedam na šest, dva pivotmena, ali nije bilo prilike", naveo je Perić.

Srbija u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva, u nedjelju, igra protiv Francuske.

Učitaj još novosti