21. 03. 2015 - 11:42
Bivši kolega iz Ferrarija pljunuo po Schumijevim uspjesima!
907
Shares
Bivši kolega iz Ferrarija pljunuo po Schumijevim uspjesima!

Sramotan komentar Barrichella

Bivši kolega iz Ferrarija pljunuo po Schumijevim uspjesima!

F. S.
21. 03. 2015 - 11:42
0
Shares

Rubens Barrichello (42), bivši timski kolega Michaela Schumachera u Ferrariju, 'udario' je po njemačom vozaču odnonso njegovim osvojenim titulama

Brazilac je bio sa Schumacherom u Ferrariju od 2000. do 2005. kada je Nijemac pet puta osvajao prvenstva Formule 1 od ukupno sedam koliko ih je osvojio u karijeri.

I dok se u ovom trenutku Nijemac opravlja od teške skijaške nesreće koja se dogodila u decembru 2013., Barrichello je opalio po bivšem kolegi i pokušao umanjiti Schumijeve uspjehe, prenosi Tportal.

"Od sedam naslova Schumachera, jedan je trebao biti moj", poručio je Barrichello.

Brazilac se tako dotaknuo kontroverzne politike Ferrarija i šefa Jeana Todta u kojoj je on bio drugi vozač i morao je ponekad propuštati na stazi njemačkog velikana.

Najbolji primjer je 2002. i utrka za VN Austrije.

"Nisam ga želio pustiti, ali sam dobio informaciju od tima poslije koje sam se zamislio. Zatim sam pustio nogu s gasa", objasnio je Barrichello koji je s 322 utrke u F1 rekorder toga sporta, a trenutno vozi 'Stock Car' u rodnom Brazilu.

U domovini su ga često kritizirali, jer je bio spor u odnosu na Schumachera s istim bolidom.

"Nije me briga, ali kada su govorili o mojoj porodici to mi je smetalo."

Ostaje jedino nejasno zašto je Barrichello za ovakav istup i pljuvanje po Schumijevim uspjesima izabrao ovaj trenutak, jer mu je kolega u teškom stanju i više nikada neće biti isti. 

Učitaj još novosti