06. 08. 2018 - 09:40
T. J. Dillashaw ponovo brutalno se obračunao s Cody...
907
Shares
T. J. Dillashaw ponovo brutalno se obračunao s Cody Garbrandtom i odbranio naslov

UFC 227 U LOS ANGELESU

T. J. Dillashaw ponovo brutalno se obračunao s Cody Garbrandtom i odbranio naslov

Sport.ba
06. 08. 2018 - 09:40
0
Shares

Jednako kao i prije devet mjeseci T.J. Dillashaw pobijedio je Codyja Garbrandta i odbranio pojas prvaka na UFC-u 227 u Los Angelesu. Dillashaw je slavio tehničkim nokautom u 1. rundi.

Garbrandt se ponovno pokazao nedoraslim borcem za Dillashawa, koji je još jednom kaznio njegovu nepažnju i nonšalantnost u fazi napada. Garbrandt je dobro krenuo, zadao nekoliko solidnih udaraca, ali i previše se zanio.

Krenuo je u jednu seriju, a onda je sjevnula prva kontra Dillashawa. Garbrandt se nekako uspio zadržati u borbi, no u dalje je izgledao prilično uzdrmano. Pokušao je na ulasku u posljednju minutu još jednom napasti, ali ponovo je uslijedila kontra i kraj borbe. 

Dillashaw je "uspavao" Garbrandta na nogama i ponovo ga prisilio da izgleda u potpunosti izgubljeno u oktogonu. Prva je to odbrana naslova za Dillashawa, nakon što se ponovno dočepao pojasa koji je izgubio prije dvije i pol godine od Dominicka Cruza.

Garbrandt je pak nakon 11-0 u MMA-u upisao drugi uzastopni poraz, koji će ga sigurno baciti nekoliko koraka unazad na listi izazivača u bantam kategoriji.

Henry Cejudo šokirao je MMA svijet pobjedom nad do sada neprikosnovenim prvakom muha kategorije - Demetriousom Johnsonom. Cejudo je nakon pet brutalnih rundi slavio podijeljenom sudačkom odlukom i nakon šest godina oduzeo pojas Mighty Mouseu.

Cejudo je postao prvi čovjek koji je osvojio olimpijsko zlato i postao prvak u UFC-u! Podsjetimo, on je olimpijski pobjednik u hrvanju 2008. godine.

UFC 227, glavni program:
T.J. Dillashaw pobijedio Codyja Garbrandta (tehnički nokaut, 1. runda)

Henry Cejudo pobijedio Demetriousa Johnsona (podijeljena sudijska odluka)

Renato Moicano pobijedio Cuba Swansona (gušenje, 1. runda)

J.J. Aldrich pobijedila Polyanu Vianu (jednoglasna sudijska odluka)

Thiago Santos pobijedio Kevina Hollanda (jednoglasna sudijska odluka)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti