04. 03. 2016 - 16:10
Igor Emkić za Sport.ba: Ostavit ću i zadnji atom snage, a...
907
Shares
Igor Emkić za Sport.ba: Ostavit ću i zadnji atom snage, a spreman sam za rat u ringu

PRED NASTUP NA NO LIMIT 8

Igor Emkić za Sport.ba: Ostavit ću i zadnji atom snage, a spreman sam za rat u ringu

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
04. 03. 2016 - 16:10
0
Shares

- Na turnir dolazim više nego spreman, i kondicionio i tehnicko-taktički. Osjećam se odlično i jako sam motivisan, tako da planiram ostaviti i zadnji atom snage u ringu 11. marta u Zetri. Čekaju me ozbiljni protivnici i teški mečevi ali dolazim spreman za rat, u pravom smislu te riječi - kazao je za Sport.ba bh. kick-bokser Igor Emkić povodom meča s Milošem Vulovićem iz Crne Gore na turniru osmerice u okviru manifestacije NO LIMIT 8 - Fighting Network.

NO LIMIT 8 bit će održan narednog petka, 11. marta, u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, kada će publika, između ostalog, imati priliku vidjeti Emkića i još sedam najboljih boraca iz BiH i regije, u kategoriji do 85 kg. Pobjednik ovog "turnira osmerice" morat će savladati čak tri protivnika za samo tri sata.

"Prvobitno sam se trebao boriti protiv crnogorskom borca Bobana Krušića, koji je otkazao nastup zbog povrede stopala. Na njegovo mjesto je uskočio njegov sunarodnjak Miloš Vulović. Nisam se susretao s njim ranije u ringu, ali mislim da je riječ o čvrstom borcu. Što se tiče samog turnira mislim da će to biti jedan veoma jak test za sve nas. Odraditi tri pro-meča za jednu noć, nije niti malo jednostavno. Trenutno se koncentrišem isključivo na prvu borbu i kada nju uspješno savladam, uz malo sportske sreće razmišljat ću o daljim koracima ka tituli najboljeg", poručio je popularni "BH Diamond".

igor-emkic-fcOtkrio nam je da je veći dio priprema odradio u Tuzli.

"Tamo sam radio u Skill Gymu s trenerom Isakom Memiševićem, ali sam pomoć oko priprema za ovaj turnir također tražio i van granica naše zemlje. Tako sam dio priprema odradio u Novom Sadu s trenerima Zoranom i Mišom Baculov (Warrior Gym i Ronin Gym, Novi Sad)", rekao je Emkić.

Također, dio priprema odradio je i u "Yumruk Gymu" kod Dževada Poturka, koji će 11. marta nastupiti u glavnoj borbi večeri.

"NO LIMIT je sigurno najozbiljnija kickboxing organizacija u BiH i očito je da ima tendenciju rasta i razvoja, što dokazuje ovako jak turnir pod njihovim okriljem. Mislim da borci nemaju mnogo prilika nastupati pred domaćom publikom, tako da nam je ovakav event i više nego potreban", pohvalio je Emkić organizatore.


Igor je posebnu pažnju usmjerio ka unapređenju svoje tehnike borbe.

"Mislim da sam podigao svoj preformans na jedan novi, viši nivo ali detalje ne želim još otkrivati. Publika i moji protivnici će sami ustanoviti o kakvim je razlikama riječ", zaključio je Emkić. 

Otkrio nam je također da će nastaviti saradnju s FFC-om, te da trenutno pregovara za novi meč nakon NO LIMIT-a 8.

Igor Emkić rođen je 1989. godine u Tuzli. Kick-boksom se počeo baviti s 15 godina. Do sada je imao oko 130 amaterskih borbi te 30 profesionalnih mečeva, od čega je zabilježio 28 pobjeda. Nekoliko godina proglašavan je za sportistu godine Tuzlanskog kantona. Višestruki je prvak BiH i višestruki prvak Balkana, te prvak svijeta i Evrope u disciplini low-kick.

Učitaj još novosti