01. 06. 2016 - 15:00
Mesud Selimović za Sport.ba: Aquino će požaliti što će ući u...
907
Shares
Mesud Selimović za Sport.ba: Aquino će požaliti što će ući u ring sa mnom

SJAJNI BH. K-1 BORAC

Mesud Selimović za Sport.ba: Aquino će požaliti što će ući u ring sa mnom

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
01. 06. 2016 - 15:00
0
Shares

Bosanskohercegovački K-1 borac i član tuzlanskog Flek Tom-Cat Teama, Mesud Selimović, u martu je ostvario vjerovatno i najvažniju pobjedu u karijeri. U Njemačkoj je tada savladao Brazilca Amilcara Alvesa, jednoglasnom sudijskom odlukom. Bivši član UFC-a, koji podosta uspješno kombinira MMA i kickboks nastupe, bio je nemoćan i morao je priznati kapitulaciju.



Upravo ovaj trijumf omogućio je 28-godišnjem Selimoviću priliku za novo dokazivanje u junu na manifestaciji "Welcome To The East" u Erfurtu.

"Meč će biti odrađen po k-1 pravilima, u kategoriji do 85 kilograma. Za protivnika imam iskusnog njemačkog borca i prvaka Neila Aquina. Poziv za borbu uslijedio je odmah nakon pobjede nad Alvesom i to preko menadžera Senaida Salkičevića", kaže za Sport.ba Selimović, pa nastavlja:

"Odmah sam krenuo s pripremama u svom klubu 'Flek Tom-Cat Team', te ih već privodimo kraju."

selimovic-mesud
Aquino je 36-godišnji borac, koji živi i radi u Njemačkoj, a do sada je imao 32 borbe. Ostvario je 19 pobjeda, dva remija i zabilježio 11 poraza.

"Osjećam se odlično i do meča ću biti sigurno još spremniji. Želim poručiti svom protivniku, koji je dosta stariji i iskusniji, da će se kajati što je uopšte prihvatio da se bori sa mnom", jasan je 28-godišnji Srebreničanin.

mesud-selimovic

Životna priča ovog K-1 borca itekako se razlikuje od drugih. Mesud je imao samo šest godina kada je preživio pad Srebrenice. U samo jednom danu ostao je bez sigurnosti toplog doma, dječije bezbrižnosti, snova, ali i ljudi koje je itekako volio. Među njima i oca. 


Upravo ta dječija ranjivost, ali i gorčina koju je nosio duboko u sebi nagnali su ga da počne trenirati boks. Bokserska vreća kojoj je vježbajući zadavao “smrtonosne udarce” isprva nejakom dječijom ručicom, a ubrzo čeličnom pesnicom, predstavljala je imaginarnog neprijatelja. Onog istog koji mu je ukrao djetinjstvo, snove, oca, rodbinu, prijatelje…A sada Mesud ispunjava snove, predstavlja svoju Srebrenicu i BiH na najvećim svjetskim takmičenjima.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti