23. 02. 2016 - 15:39
Dževad Poturak za Borba.ba: Trenutno sam prvak i želim to do...
907
Shares
Dževad Poturak za Borba.ba: Trenutno sam prvak i želim to do kraja karijere ostati

BH. KICK BOKSER

Dževad Poturak za Borba.ba: Trenutno sam prvak i želim to do kraja karijere ostati

23. 02. 2016 - 15:39
0
Shares

Sve smo bliže 11. martu i velikom spektaklu u Sarajevu gdje će najbolji bh. kickbokser svih vremena Dževad Poturak braniti titulu svjetskog prvaka po WAKO verziji.

Olimpijska dvorana Juan Antonio Samaranch bit će domaćin osme po redu međunarodne borilačke manifestacije, a pored glavne borbe manifestaciju će upotpuniti i turnir osmorice K-1 boraca.

Ekipa portala Sport.ba i Borba.ba bila je u posjeti našem borcu koji vrijedno trenira i sprema se za duel protiv Michala Turynskog.

Poljak koji je u dosadašnjoj karijeri zabilježio veoma dobre rezultate u amaterskom kickboksu i teakwondou u Zetru dolazi sa imperativom pobjede, ali prema dosadašnjim rezultatima i formi u kojoj se Poturak nalazi teško da će doći do istog cilja.

Da mu neće biti lagano govori i činjenica da je Poturak koji je trenutni vlasnik svjetskog pojasa želi to ostati i do kraja svoje karijere čime će upotpuniti i opravdati epitet najboljeg svih vremena u BiH. 

U taboru našeg borca vlada fantastična atmosfera i svi sa nestrpljenjem očekuju ovu manifestaciju u glavnom gradu, a na pitanje šta sam Dževad očekuje od meča sa Poljakom kao iz topa je odgovorio:

"Trenutno sam vlasnik pojasa i želim to da ostanem do kraja svoje karijere. Obećavam da ću uraditi sve što je u mojoj moći da po ko zna koji put sve Bosance i Hercegovce učinim ponosnim. Pojas ostaje u mom vlasništvu."

Dževad Poturak tokom svoje karijere pobjeđivao je mnoga poznata imena kao što su Ghita, Manhoef, Jorgen Kruth, Roman Kleibl, Catinas kao i mnogi drugi, a borio se i sa Alistairom Overeemom te Khalidom Aarabom, jednim od osam najboljih boraca koji je pred Poturkom pao nokautom. 

Takođe, ovaj popularni kickbokser prošle godine je u Hrvatskoj dobio priznanje kao novi član Kuće slavnih borilačkih sportova (Atrium Hall of Fame of Martial Arts)

 

Učitaj još novosti