04. 09. 2016 - 22:55
Spektakl u Italiji: Edin Vučelj protiv prvaka svijeta
907
Shares
Spektakl u Italiji: Edin Vučelj protiv prvaka svijeta

17. SEPTEMBRA

Spektakl u Italiji: Edin Vučelj protiv prvaka svijeta

04. 09. 2016 - 22:55
0
Shares

Nakon što je u junu ove godine osvojio zlatnu medalju na BESTFIGHTER Svjetskom kupu WAKO kickboxinga u Riminiju (Italija) u kategoriji seniora - 84kg, te bio proglašen za najboljeg takmičara Svjetskog kupa u disciplini light contact, Edin Vučelj je, od strane organizatora, pozvan da se bori na GALA BEST OF THE BEST WAKO PROfesionalnom meču koji će biti organizovan s ciljem promocije BESTFIGHTER Svjetskog kupa.

Ovaj meč je zakazan za 17. septembar u Rimu, a Edinov protivnik će biti aktuelni svjetski prvak u ovoj kategoriji po WAKO PRO pravilima, domaćin Davide Massineo. 

Iako će Edin u svom prvom profesionalnom meču odmjeriti snage s aktuelnim svjetskim prvakom, niti u slučaju pobjede neće dobiti titulu prvaka svijeta jer se ovaj meč neće raditi po pravilima za osvajanje titule. 

"Po meni je besmisleno raditi prestižni meč s prvakom, ali pošto mi je ovo prva prilika da radim profesionalni meč bez obzira na sve ne smijem je propustiti. Ako ga pobjedim na ovom meču izazvat ću ga na meč za titulu prvaka svijeta", rekao je Vučelj. 

Bosanac će se u Rimu, kao što je to bilo i u Riminiju, boriti kao predstavnik slovenskog fight cluba "Gepard" iz Ljubljane.
 
Bitno je naglasiti da je Edin Vučelj prvi kickboxer iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio svjetski kup WAKO kickboxinga i bio proglašen kao najbolji borac, te prvi bh. borac koji je pozvan da radi profesionalni meč u ovoj disciplini. 

Inače, Edin Vučelj je nosioclac majstorskog zvanja crni pojas II dan i višestruki državni i međunarodni prvak u ITF Taekwon-dou.

U kickboxingu se takmiči nešto više od godinu dana, a pored osvojenog Svjetskog kupa, ove godine je postao dvostruki državni prvak Bosne i Hercegovine, u svojoj i u težoj kategoriji, te je proglašen za najboljeg seniora državnog prvenstva u WAKO kickboxingu, što je za tako kratko vrijeme zaista zavidan rezultat.

Nakon profesionalne borbe 17. septembra u Rimu, u oktobru ove godine Edinu predstoje dva velika takmičenja. 

"Do kraja ove godine, tačnije u oktobru mjesecu, imam u planu da se takmičim na svjetskom kupu ITF Taekwon-doa u Budimpešti (HUN) gdje ću predstavljati slovenski fight club 'Gepard', te na Evropskom prvenstu WAKO kickboxinga u Mariboru (SLO) gdje ću se takmičiti za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu ukoliko se ispune potrebni uslovi. Bitno je naglasiti da sam ja, nakon osvojenog Svjetskog kupa u Italiji jedan od favorita za osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu. Osvajanjem medalje za našu BiH krunisao bih ionako zavidan ovogodišnji rezultat. Sve to neće biti moguće ukoliko ne budem imao minimalne finansijske uslove koje ja sam ne mogu priuštiti, a s obzirom da se takmičim bez ikakve pomoći državnih institucija, te još uvijek nemam sponzorske podrške nisam siguran da li ću biti u mogućnosti da ostvarim zacrtani cilj. Ja ovim putem, kao i uvijek, pozivam nadležne institucije, privrednike te sve one koji su u mogućnosti, da se odazovu i podrže me na putu ka zacrtanom cilju, na putu do prvaka Evrope i svijeta", zaključio je Vučelj.

Učitaj još novosti