01. 03. 2016 - 23:01
Muamer Jugović: Dat ću sve od sebe i to ću pokazati u ringu
907
Shares
Muamer Jugović: Dat ću sve od sebe i to ću pokazati u ringu

NASTUP NA NO LIMIT 8 - FIGHTING NETWORKU

Muamer Jugović: Dat ću sve od sebe i to ću pokazati u ringu

01. 03. 2016 - 23:01
0
Shares

Dat ću sve od sebe i to ću pokazati u ringu, naravno da želim pobjedu - kazao je u razgovoru za Fenu bosanskohercegovački kick-bokser Muamer Jugović, koji će učestvovati na turniru osam najboljih K-1 boraca iz BiH i regije u okviru manifestacije NO LIMIT 8 - Fighting Network, koja će biti održana 11. marta u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Osim "turnira osmerice", publika će te večeri imati priliku da uživa u borbi Dževada "BH Machine" Poturka protiv Poljaka Michala Tyrunskog, što će biti i glavni događaj manifestacije, jer će naš najbolji K-1 borac braniti titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji.

Jugović uopće ne sumnja u pobjedu Poturka i mišljenja je da će pojas svjetskog prvaka ostati u Sarajevu.  

U prvom krugu turnira Jugović se prvobitno trebao boriti protiv hrvatskog borca Luke Žeželića, ali nakon što je otkazao učešće zamijenit će ga Toni Mikulić, također iz Hrvatske, za kojeg Jugović kaže da se dosad nisu susretali u ringu, ali da mu je poznato da je dobar i izdržljiv borac.

- Čim je došao do toga da učestvuje na turniru osmerice najboljih, znači da vrijedi nešto, a Toni je već i član FFC-a - pojašnjava.   

Kako je rekao, očekuje odlične borbe, jer borci koji su pozvani na turnir imaju mnogo dobrih mečeva i izgrađenu karijeru.

- Put do vrha na turniru osmorice bit će jako težak. Međutim, u dobroj sam formi i ne želim ništa prepustiti slučaju. Treniram svaki dan, dva puta dnevno. Pripremam se u Travniku, sa svojim trenerom Edinom Strmonjom i kolegama iz kluba - otkrio je Jugović.

Za planove nakon ove borilačke manifestacije u martu, kaže da je pozvan da učestvuje na turniru po K-1 pravilima - World Fighting League (WFL), koji organizira bh. kick-bokser iz Banje Luke Denis Marjanović.

- Na tom turniru sam učestvovao i prošle godine, gdje sam nastupao protiv borca iz Srbije, Bojana Džepine. Tada sam uradio dobar meč s ovim odličnim i iskusnim borcem. Nažalost, meč sam izgubio sudijskom odlukom, ali ipak sam zadovoljan urađenim - rekao je ovaj mladi bh. borac.

Na pitanje kako je počeo da se bavi kick-boksom, kazao je da ga je sport uvijek privlačio te da je još kao dijete sanjao da bude uspješan sportist. Međutim, kick-boks nije bio njegov prvi izbor.

- Prvi koraci u sportu bili su u karateu, ali sam to vrlo brzo napustio. Ubrzo nakon toga saznao sam da se u mom gradu može trenirati sport koji volim i kojim želim da se bavim, a to je kick-boks - prisjeća se Jugović.

Nakon šest mjeseci redovnog i napornog treniranja, trener ga je prijavio na državno prvenstvo, na kojem je osvojio treće mjesto u kategoriji do 67 kg. U tom trenutku, kaže, shvatio je da želi i da može biti najbolji. Još  nije član FFC-a, ali ističe da je dobio obećanja i ponude za ulazak u ovu organizaciju, za što se nada da će se uskoro i ostvariti.

Muamer Jugović rođen je 1990. godine u Travniku. Kick-boks je počeo trenirati 2005. godine, i vrlo brzo je ostvario dobre rezultate na državnom prvenstvu. Dva puta je bio amaterski viceprvak BiH u full kontaktu i tri puta u disciplini low-kick. Imao je oko 30 profesionalnih borbi, od čega 20 pobjeda, i to 14 nokautom.

Učitaj još novosti