03. 07. 2024 - 07:48
COPA AMERICA: Brazil ponovo remizirao,ostali bez pobjede (VIDEO)
907
Shares
COPA AMERICA: Brazil ponovo remizirao,ostali bez pobjede (VIDEO)

COPA AMERICA: Brazil ponovo remizirao,ostali bez pobjede (VIDEO)

03. 07. 2024 - 07:48
0
Shares

Brazil i Kolumbija igrali su utakmicu posljednjeg kola grupne faze ovogodišnjeg izdanja Copa Americe u njenoj grupi D. Brazilu je za osvajanje grupe bila potrebna pobjeda kako bi u četvrtfinalu imao lakšeg suparnika. Susret je završio 1:1, a Brazil će utakmicu za polufinale igrati protiv Urugvaja, osvajača grupe C, i to bez suspendiranog Viniciusa Juniora. Kolumbija kao osvajač grupe ide na Panamu, drugoplasiranu reprezentaciju grupe C.

Brazil je poveo u 12. minuti utakmice golom Raphinhe i prvo mjesto u grupi držao je do sudačkog produžetka prvog dijela.

Tada je Daniel Munoz zabio za 1:1, što se 45 minuta kasnije pokazalo i kao konačan rezultat susreta u kojem je već u ranoj fazi žuti karton dobio Vinicius, jedan od najboljih krilnih napadača svijeta.Za Brazil je manje efikasan
Kažnjen je zbog udaranja Jamesa Rodrigueza laktom u borbi za loptu već u sedmoj minuti. Bio mu je to drugi žuti karton u grupnoj fazi takmičenja, a on znači automatsku suspenziju za sljedeću utakmicu. Zvijezda brazilske reprezentacije, strijelac 24 gola i asistent za njih 11 u šampionskoj sezoni Reala, imat će pravo nastupa u polufinalu, bude li se Brazil plasirao u njega.Za razliku od Reala u kojem briljira, Vinicius za reprezentaciju ne upisuje ni slične brojke. U 32 nastupa za nacionalnu momčad ostvario je učinak od tek pet golova i pet asistencija.

Parovi četvrtfinala Copa Americe:


Argentina - Ekvador
Venezuela - Kanada
Urugvaj - Brazil
Kolumbija - Panama

(raport.ba)

Učitaj još novosti