03. 07. 2024 - 07:39
REPREZENTATIVAC SRBIJE OTKRIO DETALJE: Šta se zaista desilo u...
907
Shares
REPREZENTATIVAC SRBIJE  OTKRIO DETALJE: Šta se zaista desilo u svlačionici nakon sporne izjave Tadića

REPREZENTATIVAC SRBIJE OTKRIO DETALJE: Šta se zaista desilo u svlačionici nakon sporne izjave Tadića

03. 07. 2024 - 07:39
0
Shares

Sa velikim nadanjima i očekivanjima Orlovi su sletjeli u Njemačku. U prvoj utakmici ujedno i najtežoj s 1:0 poraženi su od Danske, ali ruku na srce, to i nije bilo tako loše od strane Srbije.

Mečevima odluke smatrali su duele sa Slovencima u 2. i Dancima u 3. kolu. Protiv Slovenije im je tek u nadoknadi Luka Jović donio bod (1:1), a onda su u 3. kolu odigrali skromnih 0:0 s Danskom, što nije bilo dovoljno za nokaut fazu.

Dojam je da su pokazali premalo, tako misle i mediji u Srbiji i većina navijača, zbog čega su pljuštale krtiike, pa i uvrede na sve aktere, ali najviše na račun Stojkovića."Teško sam prihvatio odluku, ipak je to Engleska. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima, lider sam, kapiten, bez lažne skromnosti. Mislim da sam trebao početi. Nisam očekivao da ću biti na klupi, ali prihvatio sam odluku. Smatram ipak da bih bio bolji da sam igrao 90 minuta. Ali, ako šef kaže da igram 30, igrat ću toliko. Sve za kolektiv", poručio je Tadić.

Ta izjava je unijela puno nemira u samu reprezentaciju Srbije, a sada defantivac Strahinja Pavlović u intervjuu za Sportal otkriva kako je zapravo svlačionica prihvatila riječi iskusnog fudbalera Fenerbahčea.

"Iskreno, jako mi je krivo što se uvijek negdje u medijima priča o atmosferi na loš način. Mogu da kažem da je atmosfera izvanredna. Ja sam ovde već četiri godine i moram da kažem da svaki put kada se odazovem za reprezentaciju, jedva čekam da dođem tu, između ostalog i zbog atmosfere.

Poslije situacije sa Dućom, niko mu ništa nije zamjerio. Sve je bilo normalno, imali smo sastanak, gdje je on rekao da nije trebalo baš tako da govori poslije meča. Svi znamo na šta je on mislio, pa nikakvih problema nije bilo", otkrio je Pavlović.

I kasnije je Tadić "prozvao" Stojkovića, doduše indirektno, izjavivši: "Da sam igrao više mislim da sam mogao pružiti više. Odluka je takva i moram da je poštujem. Gledam Modrića u Hrvatskoj. Tri godine stariji od mene, a skoro svaku utakmicu je na terenu. Igram koliko treba, koliko mi kažu i to ću da poštujem."Ukupno je sjajni ofanzivac za Srbiju nastupio u 111 utakmica i postigao je 23 pogotka. Prethodno je naravno igrao za omladinske selekcije. Mnogi smatraju da je meč s Danskom bio njegov posljednji u dresu Srbije.

On će na kratki odmor, pa na pripreme s Fenerbahčeom, ali je upitno hoće li ostati u Istanbulu, a sve ovisi o tome kakvo mišljenje o njemu ima Jose Mourinho.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti