02. 07. 2024 - 16:09
Ovo je na granici LUDOSTI! Evo čega se Džeko odrekao...
907
Shares
Ovo je na granici LUDOSTI!  Evo čega se Džeko odrekao šokantnim transferom

Ovo je na granici LUDOSTI! Evo čega se Džeko odrekao šokantnim transferom

02. 07. 2024 - 16:09
0
Shares

O šokantnom transferu Edina Džeke piše se već nedeljama u hrvatskim, turskim, ali i italijanskim medijima. Turci su praktično u nevjerici jer je Džeko, kako pišu, odbio 35 miliona eura za dve sezone u Al Ainu iz Saudijske Arabije, ali i pet miliona za još jednu sezonu u Interu.

Insistirao je da na ljeto 2023. godine pređe u Fenerbahče u kojem je igrao za 4,2 miliona.

Nije mali novac, ali u poređenju sa, pre svega bogatom ponudom Arapa koji su i ovog leta zainteresovani, u pitanju je "sića".  Zbog toga su još više u čudu u Turskoj sada kada je Džeko dobio dozvolu novog trenera, Žozea Murinja, da napusti klub i radi na izlaznom transferu u splitski Hajduk.

Potpuno nevjerovatno zvuči, ali navijači davno posrnulog giganta jugoslovenskog i hrvatskog fudbala mogli bi u narednoj sezoni da gledaju "Bosanskog dijamanta" u dresu voljene ekipe.

Jasno je da Hajduk ne može ni da se približi basnoslovnim sumama, ali Turci vjeruju da je isto tako jasno i zbog čega Džeko želi da igra za ovaj tim.

"Džeko planira da igra još dvije godine, a planira da se posle karijere bavi biznisom, a ne fudbalom. Gotovo sva njegova poslovna ulaganja su u Hrvatskoj", navodi turski "Fotospor".

Hrvatski portal "Index" dodaje da Džeko ima nekretnine u Splitu, dok u, nešto više od 200 kilometara udaljenom, Dubrovniku ima kuću i ozbiljan posao u ugostiteljstvu.

Džeko je 2021. godine dobio hrvatsko državljanstvo i u Splitu bi se vjerovatno osjećao kao kod kuće, a nema sumnje da bi ga navijači obožavali.

Pored njega, pominje se da bi u Hajduk mogao da dođe i Ivan Rakitić. Sa njim i Džekom u timu, Ivan Perišić i Marko Livaja, dobili ogromnu podršku na putu ka prvoj tituli još od 2005. godine.

Podsjetimo, funkciju šefa stručnog štaba je nedavno preuzeo Đenaro Gatuzo, sportski direktor je Nikola Kalinić... Velika su imena u Splitu.

Edin Džeko je u Fenerbahče stigao u isto vrijeme kada i Dušan Tadić, a njihova prva zajednička sezona završena je neuspehom, odnosno drugim mjestom na tabeli turske Superlige sa 99 bodova, tri manje od Galatasaraja.

Rekorder reprezentacije Bosne i Hercegovine po broju odigranih utakmica (134) i postignutih golova (65) je započeo karijeru u Željezničaru odakle je otišao u Češku gde je igrao za Teplice. U Volfsburg je stigao 2007. godine ,a četiri godine kasnije u transferu vrednom 37 miliona evra pojačao je Mančester siti. Igrao je još za Romu i Inter pre dolaska u Fenerbahče.

U svakom dresu je ostavio ozbiljan trag i stigao do velikog broja golova.

Učitaj još novosti