02. 07. 2024 - 13:16
Politički skandal pred Olimpijske igre: Jedan od najboljih...
907
Shares
Politički skandal pred Olimpijske igre: Jedan od najboljih tenisera svijeta odbio nastupiti

Politički skandal pred Olimpijske igre: Jedan od najboljih tenisera svijeta odbio nastupiti

02. 07. 2024 - 13:16
0
Shares

Jedan od najboljih tenisera svijeta u ovom trenutku Andrej Rubljov (6. ATP) odbio je učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu, što je drugi takav slučaj u svijetu tenisa posljednjih dana.

Ovaj 26-godišnji Rus ne želi učestvovati na Olimpijskim igrama jer tu se ne može takmičiti pod zastavom svoje zemlje. Isto je učinila i sjajna teniserka Ana Kalinskaja pa će oboje propustiti najveće sportsko takmičenje na svijetu.

Rusima je i dalje zabranjeno da učestvuju na najvećim sportskim manifestacijama pod zastavom svoje zemlje zbog vojne agresije na Ukrajinu, pa su tako za Olimpijske igre prijavljeni kao neutralni sportisti.

Za razliku od Rubljova, na teniskom turniru Olimpijskih igara učestvovat će drugi adut Rusije za medalju u tenisu, a to je Daniil Medvedev. On će nastupiti pod neutralnom zastavom.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 26. jula do 11. augusta, bit će to posljednja šansa za veliko odličje teniserima poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, iako Španac u svojoj karijeri ima ovu prestižnu medalju, piše klix.ba.

Inače, Rubljev će danas započeti svoj nastup na Wimbledonu, na kojem će nešto iza 13:30 izaći na teren protiv 122. tenisera svijeta Francisca Comesane iz Argentine.

Učitaj još novosti