01. 07. 2024 - 10:31
DINAMO NAPRAVIO VELIKU STVAR TOKOM VIKENDA:Svi ističu istu stvar
907
Shares
DINAMO NAPRAVIO VELIKU STVAR TOKOM VIKENDA:Svi ističu istu stvar

DINAMO NAPRAVIO VELIKU STVAR TOKOM VIKENDA:Svi ističu istu stvar

01. 07. 2024 - 10:31
0
Shares

Fudbaler koji briljira na Evropskom prvenstvu zbog "grijeha" iz prošlosti neće obući dres najuspješnijeg hrvatskog kluba. Razlog je njegovo navijačko oprijedeljenje.

Ako je neko oduševio na turniru u Njemačkoj to je definitivno selekcija Slovenija. Među boljim igračima ekipe Matjaža Keka je zasigurno Vanja Drkušić.

Drkušić igra poprilično impresivno te je na sebe skrenuo pažnju Dinama, međutim od njegovog dolaska na Maksimir neće biti ništa zato što navija za Crvenu zvezdu.Rivalstvo Dinama i Zveze prelazi granice sportskog te iz tog razloga pristalica Modrih ne žele nekog Zvezdaša u svojim redovima što je na neki način i razumljivo.

Transfer je propao tokom vikenda iako je bilo praktično sve gotovo, a u ponedjeljak ujutro srbijanski mediji bruje o odluci Dinama da digne ručnu.Naslovi medija su jako slični te svi ističu praktično identičnu stvar, odnosno da je Drkušiću transfer u "Dinamo propao zato što navija za Crvenu zvezdu".

Neki od medija su iskopali izjave slovenačkog veznjaka koji inače nastupa za ruski Sochi, ali je za očekivati da nakon Eura završi negdje u zapadnoj Evropi.

"Crvena zvezda je veliki klub. Nije tajna da sam navijač Crvene zvezde. Pamtim je od malih nogu tako da je normalno da prija kada čuješ da te jedan tako veliki klub zanima", rekao je Drkušić u prošlosit kada su ga željeli beogradski Crveno-beli.

"Oduvek sam imao želju da jednog dana zaigram za Zvezdu. Veliki je klub, učesnik Lige prvaka, bivši je prvak Europe, najveći na Balkanu."

"Moja prvi dres u životu bio je dres Crvene zvezde sa prezimenom Basta na leđima. Kada sam vidio da se Zvezda interesuje za mene, sjetio sam se vremena kada sam kao mali gledao Crvenu zvezdu u Beogradu. Bilo je mnogo lijepo."

Transfer Drkušića je propao što će značiti da će Dinamo u narednim sedmicama morati tražiti novo pojačanje u veznom redu, a već neko vrijeme se spominje drugi Slovenac.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti