01. 07. 2024 - 07:49
SINOĆNJA UTAKMICA EURA PRIVUKLA PAŽNJU NAVIJAČA: Nevjerovatnu...
907
Shares
SINOĆNJA UTAKMICA EURA PRIVUKLA PAŽNJU NAVIJAČA: Nevjerovatnu reakciju izazvala zastava Srbije

SINOĆNJA UTAKMICA EURA PRIVUKLA PAŽNJU NAVIJAČA: Nevjerovatnu reakciju izazvala zastava Srbije

01. 07. 2024 - 07:49
0
Shares

Bilo je zanimljivo na tribinama stadiona u Gelsenkirchenu tokom utakmice osmine finala Evropskog prvenstva između Engleske i Slovačke u kojoj su Englezi slavili nakon produžetaka rezultatom 2:1.Pored zastave Srbije bila je i zastava sa granicama Kosova na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".

Pomenuta zastava je bila među navijačima Slovačke i pitanje je kako je dospijela na tribine, a nisu izostali ni razni komentari.Sama zastava je izazvala dosta pomenutih komentara, a mnogi povezuju i sa navijačima Srbije jer ima neke logičke poveznice.

Upravo je Srbija u Gelsenkrichenu igrala prvu utakmicu EURO-a protiv Engleske u kojoj su poraženi 1:0 i mnogi misle da je zastava ostala od te utakmice ili da je planski završila u rukama Slovaka nakon što se saznalo da će meč osmine finala igrati na stadionu u Gelsenkirchenu.

Inače, susret između Slovake i Engleske protekao je u sjajnom navijanju, iako su Englezi bili ogorčeni igrom svojih fudbalera.

I prije 90. minute utakmice pojedini navijači su napustili stadion u Gelsenkrichenu i napravili pogrešan potez.Englezi su do gola došli u 95. minuti, zatim i prvoj minuti produžetka, a navijači Engleske koji su bili isfrustrirani sigurno će žaliti zbog svog propusta.

Izabranici selektora Southgatea nemaju igru kakvu žele to je očigledno, a sreća ih je mazila protiv Slovačke.

Daleko je od od Engleza kakve su mnogi očekivali, a sada ih u četvrtini finala očekuje odlična reprezentacija Švicarske.

Sa druge strane Slovaci mogu žaliti za velikom prilikom da eliminišu Englesku, nedostajala im je samo minuta do tog uspjeha.

Ipak, Slovačka je cilj ispunila plasirala se u nokaut fazu, ali ostat će žal i gorčina jer se sigurno moglo više kada se sve pogleda u utakmici protiv Engleske .

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti