30. 06. 2024 - 18:48
Na Maksimiru odavno nije bilo ovako "prometno": Dinamo...
907
Shares
Na Maksimiru odavno nije bilo ovako

Na Maksimiru odavno nije bilo ovako "prometno": Dinamo potvrdio odlaske čak četvorice igrača

30. 06. 2024 - 18:48
0
Shares

GNK Dinamo Zagreb napravit će promjene u igračkom kadru pred početak naredne sezone, a "čistka" u svlačionici Modrih je već počela jer su danas čak četvorica igrača napustila klub s Maksimira.

Dinamo je uspio u protekloj sezoni da osvoji dvostruku krunu iako klub s Maksimira nije previše briljirao.

No, Modri su ponovo pokazali kakvu dominaciju imaju u Hrvatskoj već godinama i da su nezaustavljivi čak i ako ne igraju na nivou na kojem se to očekuje.

Bilo je jasno da će Sergej Jakirović i čelnici Dinama napraviti određene promjene u igračkom sastavu jer je jasno da žele pojačati ekipu pred početak kvalifikacija za Ligu prvaka.U Zagrebu već punom parom rade kada su pojačanja u pitanju, a trenutno prave prostora u ekipi za nove igrače jer su se pojedinim prvotimcima odlučili zahvaliti na saradnji.

Dinamo se danas čak četvorici prvotimaca zahvalio na saradnji, te su u pitanju fudbaleri kojima u ponoć ističe ugovor s ovim klubom i jasno je da nisu dobili nastavak saradnje.Prvi koji je zvanično napustio Dinamo bio je Tibor Halilović koji je sada slobodan igrač, a ubrzo nakon njega iz ovog kluba saopštili su da odlazi i Gabriel Vidović.

Prvi koji je zvanično napustio Dinamo bio je Tibor Halilović koji je sada slobodan igrač, a ubrzo nakon njega iz ovog kluba saopštili su da odlazi i Gabriel Vidović.

No, Dinamo se nije zaustavio na tome jer je potvrđeno ni da Takuro Kaneko neće ostati u ovom klubu, te da je odlučeno da ni njemu neće biti produžena saradnja.  Nakon Kaneka na red je došao i iskusni napadač Josip Drmić kojem također ističe ugovor, te je nekadašnji reprezentativac Švicarske sada već bivši u Dinamu.

Učitaj još novosti