30. 06. 2024 - 11:29
Novo krupno žrtvovanje: "Edin Džeko se odrekao 29 miliona eura...
907
Shares
Novo krupno žrtvovanje:

Novo krupno žrtvovanje: "Edin Džeko se odrekao 29 miliona eura za dvije godine, a sada će..."

30. 06. 2024 - 11:29
0
Shares

Edin Džeko je jako blizu odlaska Fenerbačea i to nakon samo jedne sezone u Istanbulu. Njegova naredna destinacija bi trebao biti Hajduk pošto je dobio zeleno svjetlo za prelazak na Poljud.

Džeki se ne bi trebalo teško snaći u Hajduku. Navikao je na neki način na život u Dalmaciji pošto redovno ljetuje u Dubrovniku, a hrvatski mediji su ranije pisali da već ima i člansku karticu Bijelih, piše sportsport.ba.

Za dolazak u Hajduk Džeko će se odreći ogromne količine novca jer teško je vjerovati da će zarađivati 4.2 miliona eura godišnje kao što je to bio slučaj u Fenerbahčeu.

Najplaćeniji igrač u svlačionici Hajduka je Marko Livaja sa plaćom nešto većom od milion eura, pa je za očekivati da sličnu ili nešto veću cifru zarađuje i popularni Dijamant.

Da Saraliji novac nije na prvom mjestu potvrđuje i nedjeljni tekst kojeg je objavio turski Forspor i tiče se Džeke kada je dolazio u Fenerbhače.

"Džekino ogromno žrtvovanje. Odbio je 29 miliona eura za Fenerbahče, a sada odlazi", piše spomenuti turski medij.

Naime, Džeko je za dvije godine u saudijskom Al Ainu mogao zaraditi 34 miliona eura, ali je umjesto toga pristao igrati za Fenerbahče gdje je za jednu godinu dobio oko 4 miliona eura.

KAP, odnosno javna platforma u Turskoj oko finansijskih izvještaja je otkrila kako je Džekina plaća u Fenerbahčeu na godišnjem nivou iznosila 4.2 miliona eura.

Turci navode kako je Inter prošle godine nudio Džeki 5 miliona eura za produženje, ali je on odbio Nerazzurrua i pristao na 800.000 eura manju u Fenerbahčeu.

Sada će sličnu žrtvu Džeko podnijeti kako bi potpisao i za Hajduk bez obzira što ga Saudijci ponovo pokušavaju namamiti milionskim ponudama.

Prema trenutnoj situaciji nakon što Hajduk pronađe zajednički jezik sa Fenerbahčeom, Džeko bi sa Splićanima trebao potpisati ugovor do 2026. godine.

Učitaj još novosti