30. 06. 2024 - 10:35
SELEKTOR DANSKE OGORČEN: Pokradeni smo preko VAR-a! Sulude...
907
Shares
SELEKTOR DANSKE OGORČEN: Pokradeni smo preko VAR-a! Sulude odluke...

SELEKTOR DANSKE OGORČEN: Pokradeni smo preko VAR-a! Sulude odluke...

30. 06. 2024 - 10:35
0
Shares

Njemačka je rezultatom 2:0 savladala Dansku i prošla u osminu finala Eura. Međutim, sve je moglo da bude drugačije da su odluke sudija uz pomoć VAR tehnologije bile drugačije.

A po mišljenju Kaspera Hjulmanda, selektora Danske, za to je bilo mnogo osnova. Poslije meča je bio ogorčen i govorio je o situacijama kada je u samo nekoliko sekundi prvo poništen gol Danske, a već u sljedećem napadu je dosuđen penal za Njemačku.

„Bila je ovo neizvjesna utakmica koja je odlučena sa dvije sudijske odluke. Imam sliku VAR u prvoj situaciji kada nam je gol poništen. Tu je presudio navodno jedan centimetar. Ne možete da donesete takvu odluku, jer ne znate kada je tačno lopta poslata“, rekao je Hjulmand.

I druga situacija kada je Andersena pogodila lopta u ruku je bila sporna.

„Rečeno nam je da defanzivci ne treba da trče sa rukama na leđima. Andersen je imao normalan položaj ruke kada se trči. Pogođen je sa jednog metra i to je dosuđeno kao penal. Nikada ne pričam o sudijama, ali ovo je direktno odlučilo pobjednika. Bile su to dvije smiješne i sulude odluke“, u dahu je istakao ogorčeni Hjumland, piše sportklub.

Učitaj još novosti