29. 06. 2024 - 15:48
SJAJNE VIJESTI STIŽU IZ GRČKE: Vezenkov se vraća u Evropu
907
Shares
SJAJNE VIJESTI STIŽU IZ GRČKE:  Vezenkov se vraća u Evropu

SJAJNE VIJESTI STIŽU IZ GRČKE: Vezenkov se vraća u Evropu

29. 06. 2024 - 15:48
0
Shares

Najbolji bugarski košarkaš u historiji Saša Vezenkov izgleda da nema namjeru da produži boravak u Sjedinjenim Državama i svakim danom njegov povratak u Evropu je sve realniji.Sacramento Kingi su prije nekoliko dana trejdovali Vezenkova u Toronto Raptorse trenera iz Srbije Darka Rajakovića, međutim, krilni igrač i dalje ima opciju da se vrati u evropsku košarku i vrlo vjerovatno će je iskoristiti.

Prema posljednjim informacijama, Vezenkov je veoma blizu povratka u Olimpijakos iako na stolu ima i prebogatu ponudu Panathinaikosa, koji želi da ojača tim u namjeri da odbrani titulu prvaka Evrope.

Dvadesetosmogodišnji Bugarin je u ljeto 2023. sa oreolom najkorisnijeg igrača Eurolige otišao u NBA, ali se nije naigrao u dresu tima iz Kalifornije. U ligaškom dijelu sezone odigrao je 42 utakmice (nijednom starter) i za prosječno provedenih 12.2 minuta na terenu imao je učinak od 5.4 poena, 2.3 skoka i 0.5 asistencija.Vezenkov je u prvom mandatu pet sezona proveo u klubu Pireja, a ukoliko ponovo obuče crveno-beli dres vidjet ćemo da li će biti ugrožena budućnost Filipa Petruševa u Olimpijakosu.

Grčki velikan je tokom leta, zasad, ostao bez Isaaca Canaana koji se preselio u Crvenu zvezdu, a blizu povratka u klub je Tyler Dorsi iz Fenerbahčea.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti