28. 06. 2024 - 22:51
LUKA DONČIĆ JE NEZAUSTAVLJIV: Poslije finala NBA ima samo...
907
Shares
LUKA DONČIĆ JE NEZAUSTAVLJIV: Poslije finala NBA ima samo jedan cilj(VIDEO)

LUKA DONČIĆ JE NEZAUSTAVLJIV: Poslije finala NBA ima samo jedan cilj(VIDEO)

28. 06. 2024 - 22:51
0
Shares

Luka Dončić se samo nekoliko dana po završetku finalne serije NBA lige pojavio i zaigrao za Sloveniju. I odmah je donio pobjedu! Brazil sa Brunom Kaboklom i bez Jaga Dos Santosa mu nije mogao ništa! 

Luka je na kraju imao 32 poena i po sedam asistencija i skokova. Pomogao je nekadašnji plejmejker Partizana Aleksej Nikolić sa 14 poena, a novi Amerikanac u redovima Slovenije Džoš Nibo je imao 10 poena. U redovima Brazila Bruno Kaboklo je upisao 19 poena i sedam skokova, a nekadašnji NBA igrač Kristijano Felisio je imao 10, kao i Majndl i Santos.

Nije ovo bio jedini prijateljski meč koji se igrao. Finci su uspjeli da savladaju Letoniju 90:84, a najbolji su bili Nkamhua sa 21 i Madsen sa 17 poena, dok je Lomaž sa druge strane imao 15. Poljska je dobila Novi Zeland 88:59, a košarkaš Partizana Mateuš Ponitka je blistao sa 29 poena i po šest skokova i asistencija. Španci su dobili Dominikansku Republiku 84:74.

Sloveniji je ovo bila posljednja utakmica pred kvalfikacione turnire za Olimpijske igre. Slovenci igraju u Pireju i u grupi će se sastati sa Novim Zelandom i Hrvatskom. U drugoj grupi su domaćin Grčka sa Janisom Adetokumbom, kao i Egipat i Dominikanska Republika. 

Učitaj još novosti