28. 06. 2024 - 21:20
SJAJAN IGRAČ STIŽE U REAL: Obilježio utakmicu Hrvatska - Italija
907
Shares
SJAJAN IGRAČ STIŽE U REAL: Obilježio  utakmicu Hrvatska - Italija

SJAJAN IGRAČ STIŽE U REAL: Obilježio utakmicu Hrvatska - Italija

28. 06. 2024 - 21:20
0
Shares

Hrvati su igrali svoj najbolji meč Eura, imali su sve u svojim rukama duboko do sudijske nadoknade kada je Mattia Zaccagni zabio gol za prolazak Azzurra te eliminaciju Vatrenih.

Akcija za izjednačujući gol Italijana krenula je od Riccarda Calafiorija koji je jedan od najboljih igrača Evropskog prvenstva te je na sebe privukao pažnju velikog Real Madrida.

Calafiori je bio zaista odličan u posljednjoj liniji, dobio je svaki zračni duel protiv Ante Budimira ili Brune Petkovića, dok je uspješnog pasova bila ogromnih 93 %.Fudbalera Bologne nije uspio predriblati niti jedan od igrača Vatrenih, a zanimljivo da je defanzivac kreirao i najviše šansi na utakmici. Ukupno 4. Na kraju je upisao i asistenciju.

Briljantna predstava u maniru legendarnih talijanskih štopera kao što su Paolo Maldini ili Alessandro Nesta su Calafiorija gurnuli u visine i sada je Florentino Perez odlučan u namjeri da ga angažuje.Na sve to treba dodati konstantno rovite Davida Alabu i Edera Militaa koji su imali teške povrede koljena pa je dovođenje štopera jedan od prioriteta za prvaka Evrope.

Los Blancosi Calafiorija u svoje redove mogu dovesti za cifru od oko 40 miliona eura. Iznos koji je definitivno dostupan za najbolji klub današnjice.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti