27. 06. 2024 - 20:42
PIKSI OTVORIO DUŠU: Srbija je s nestrpljenjem čekala obraćanje...
907
Shares
PIKSI OTVORIO DUŠU: Srbija je s nestrpljenjem čekala obraćanje omraženog selektora

PIKSI OTVORIO DUŠU: Srbija je s nestrpljenjem čekala obraćanje omraženog selektora

27. 06. 2024 - 20:42
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Srbije jedna je od osam koje su ispale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a posebno je na udaru kritika javnosti u Srbiji selektor Dragan Stojković - Piksi.

Orlovi su u grupi s Engleskom, Danskom i Slovenijom osvojili dva boda, te zauzeli posljednje mjesto u grupi i ispali s prvenstva Evrope, piše sportsport.ba.

U posljednjem kolu su nakon poraza od Engleske i remija sa Slovenijom odlučivali sami o sebi, trebala im je pobjeda protiv Danske, ali ona nije stigla.

Kao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ponovo je bilo mnogo kontroverzi u i oko reprezentacije Srbije, a najviše je na udaru selektor Piksi.

Po povratku u Srbiju iz Njemačke dao je izjavu za medije i pokazao je dosta nepoštovanja prema novinarima koji su se tu okupili.

Dobio je pitanje o glasinama da braća Milinković-Savić, te Mitrović i Tadić ne žele igrati za Srbiju dok ne on selektor. 

"Te dezinformacije i špekulacije neću da komentarišem. Hoćete da pravite probleme gdje nema problema. Razumijem medije, ovo je idealna prilika. Čekali ste neuspjeh, udarajte, pljujte, vrijeđajte, šta god", rekao je Piksi.

Zatim je poručio novinarima da su samo čekali neuspjeh: 

"Čekali ste svi ljudi, nemoj da se lažemo. Po tebi smo loši, po meni nismo loši. Ne možeš da kažeš da momci nisu izgarali, da se nisu borili, a to je najvažnija stvar u sportu."

"Kad ti pijančiš po Augsburgu i po Minhenu i kad se tučeš na treningu, to su su stvari gdje treba da budemo kritikovani", istakao je Piksi, pa ipak povukao ručnu rekavši: "Toga nije bilo."

Joachim Loew na klupi Srbije?
Čelnici FS Srbije su već krenuli u potragu za novim trenerom iako još uvijek nisu dali otkaz Draganu Stojkoviću. Posljednje ime koje se spominje u medijima je Joachim Loew.

Pojedini mediji su otišli toliko daleko i tvrde kako su pregovori između FS Srbije i bivšeg selektora već počeli te da se očekuje odgovor u narednom periodu.

Kada je u pitanju reprezentativni fudbal Loew je sigurno jedan od najboljih trenera pošto je sa Njemačkom 2014. godine uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Iskusni trener je bez posla od 2021. godine, a do sada se povezivao sa nekoliko angažmana, posljednji put jesenas kada je bio kandidat za selektorsku poziciju Brazila.

Srbima treba zvučno ime koje će sa sobom donijeti autoritet i disciplinu te se iz tog razloga Loew nazire kao idealna opcija da preuzme poljuljane Orlove.

Učitaj još novosti