26. 06. 2024 - 17:51
TEN HAG FORMIRA VEZNI RED: U United stiže PSG-ova zvijezda
907
Shares
TEN HAG FORMIRA  VEZNI RED: U United stiže PSG-ova zvijezda

TEN HAG FORMIRA VEZNI RED: U United stiže PSG-ova zvijezda

26. 06. 2024 - 17:51
0
Shares

Nizozemski strateg Erik ten Hag ostao je na klupi Manchester Uniteda i tako je sasvim logično kako zajedno sa sportskim sektorom kluba sastavlja transfer planove za predstojeće ljeto.

Očekuje se da ‘Crveni đavoli’ kupe pojačanja na skoro svakom dijelu terena, dok je posljednjih dana u fokusu posao koji planiraju sa Paris-Saint Germainom.

Dva kluba imaju sasvim pristojan odnos koji engleski velikan planira iskoristiti da potpiše stamenog veznjaka od 60 miliona eura jer on nije u ozbiljnim planovima Luisa Enriquea.

Iako je prva ponuda za Manuela Ugartea odbijena, očekuje se da United ubrzo pronađe formulu kojom će Urugvajca učiniti prvim pojačanjem na Old Traffordu ove godine.U pitanju je zaista snažni veznjak “razbijač” koji je izgubio mjesto u prvom sastavu jer Enrique većinom koristi Fabiana Ruiza i Vitinhu na njegovoj poziciji.

Ugarte je u Pariz stigao kao izuzetno veliko pojačanje iz Sportinga, ali se nije snašao, pa ga Ten Hag vidi kao savršenu zamjenu za Casemira, odnosno podmlađenu verziju stabilnosti i poveznice formacije na terenu.

23-godišnjaku je PSG tek drugi klub u Evropi, a veoma brzo bi mogao napraviti transfer karijere i predstavljati zaista veliki oslonac u pomalo neočekivanom poslu.

Učitaj još novosti