26. 06. 2024 - 17:10
PRIVREMENO NAPUSTIO KAMP REPREZENTACIJE : Phil Foden napravio...
907
Shares
PRIVREMENO NAPUSTIO KAMP REPREZENTACIJE :  Phil Foden napravio problem Engleskoj

PRIVREMENO NAPUSTIO KAMP REPREZENTACIJE : Phil Foden napravio problem Engleskoj

26. 06. 2024 - 17:10
0
Shares

Iako su Englezi okarakterisani kao prvi favoriti za osvajanje Eura, oni u prve tri utakmice ne da nisu briljirali, nego su igrali zaista užasno.

Jedva su ostvarili pobjedu od 1:0 protiv Srbije, a nakon toga su remizirali 1:1 sa Danskom, te 0:0 sa Slovenijom.

Navijači, ali i javnost iz Engleske tokom dosadašnjeg dijela turnira u Njemačkoj žestoko su kritikovali svoje igrače, ali i svog selektora Garetha Southgatea.Foden je počeo i utakmicu protiv Slovenije, baš kao i protiv Srbije, te Danske, ali je ponovo odigrao zaista lošu utakmicu i nikome nije jasno zašto igra od prve minute.

Nakon što je odigrao utakmicu protiv Slovenije, Foden je napustio kamp reprezentacije, a razlog je "hitne porodične prirode", tako barem tvrde iz Fudbalskog saveza Engleske.

Englezi su u osminu finala prošli sa prvog mjesta u grupi D, a još uvijek čekaju da dobiju protivnika u ovom krugu takmičenja.

Fodenu u Manchester Cityju spremaju nevjerovatan ugovor
Phil Foden će, ukoliko prihvati ponudu Manchester Cityja, postati najplaćeniji britanski fudbaler u hisotriji.

Aktuelni engleski prvak Manchester City planira da produži saradnju sa sjajnim ofanzivnim fudbalerom Philom Fodenom.Otočki mediji javljaju da će Građani ponuditi ugovor na još šest godina, a ukoliko prihvati ponudu Foden će postati najplaćeniji britanski igrač u historiji.

Sjajni 24-godišnji veznjak trenutno zarađuje oko 235.000 eura sedmično, a novim ugovorom bi zarađivao oko 445.000 sedmično i to bi ga učinilo najplaćenijim britanskim igračem u historiji.

Inače, Foden je u sezoni iza nas odigrao 53 utakmice za Građane u svim takmičenjima i pritom je postigao 27 pogodaka, kojima je dodao i 12 asistencija.

Učitaj još novosti