24. 06. 2024 - 10:47
VELIKI SKANDAL U TURSKOJ: Snimak Arde Gulera i Montelle s...
907
Shares
VELIKI SKANDAL U TURSKOJ: Snimak Arde Gulera i Montelle s treninga izazvao veliku pažnju

VELIKI SKANDAL U TURSKOJ: Snimak Arde Gulera i Montelle s treninga izazvao veliku pažnju

24. 06. 2024 - 10:47
0
Shares

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa treninga reprezentacije.

Naime, na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima selektor Turske Vincenzo Montella ne dopušta miljeniku nacije, mladom Ardi Guleru, da trenira sa ostatkom ekipe.Montella prilazi zvijezdi Reala i oduzima mu marker za trening, a onda mu prstom pokazuje da ide sa strane da trenira sam.

Odmah su uslijedili žestoki napadi na italijanskog stručnjaka. Pljuštale su uvrede sa svih strana i Montella je ekspresno postao neprijatelj broj jedan.Fudbalski savez Turske odlučio je da reaguje i razjasni čitavu situaciju sa treninga kako bi umirio javnost."Tokom treninga našeg nacionalnog tima pojavio se snimak koji je izazvao komentare na društvenim mrežama. Prije treninga postojao je dogovor između našeg stručnog štaba i Gulera da trenira individualno zbog bola u preponi. Nije bilo planirano da Arda odradi trening i poslat je sa strane iz predostrožnosti. Ljudi koji vole Tursku ne bi smjeli da nasjedaju na ovakve snimke", poručili su iz FS Turske.

(raport.ba)

Učitaj još novosti