23. 06. 2024 - 10:10
Srbija u osmini finala s dva boda? Moguće, pitaju se i Hrvati!
907
Shares
Srbija u osmini finala s dva boda? Moguće, pitaju se i Hrvati!

Srbija u osmini finala s dva boda? Moguće, pitaju se i Hrvati!

N1
23. 06. 2024 - 10:10
0
Shares

Srbija bi mogla u osminu finala Prvenstva Evrope da se plasira i remijem sa Danskom. Potrebno je da se za to ispuni nekoliko uslova, a sve ne djeluje toliko nerealno.

Evo i detaljnog objašnjenja, uz napomenu da ćemo kompletnu analizu u ovom tekstu praviti u skladu sa projekcijom da Srbija remizira sa Danskom i ima na kraju grupne faze dva boda.

Stanje u grupama A, B i F takvo je da uopšte nije nemoguće da trećeplasirani odatle budu slabiji od “Orlova”.

I što je najinteresantnije, rasplet će se u grupama A i B znati prije nego što Piksijev tim izađe na teren protiv Danske.

Škotska i Mađarska se sastaju u nedjelju uveče u posljednjem kolu grupe A. Ako remiziraju, najvjerovatnije to neće odgovarati nijednoj reprezentaciji.

Mađari bi sigurno ispali, a Škoti ne bi imali veliku nadu zbog ubjedljivog poraza od Njemačke (1:5). Ostrvljani, međutim, imaju ispred sebe čistu situaciju da ih pobjeda sigurno vodi u osminu finala.

U grupi B nije nerealno ni da trećeplasirani ima svega bod. Kako bi se to dogodilo, neophodno je da Italija pobijedi Hrvatsku, a Španija Albaniju.

Španci su već obezbijedili prvo mjesto u grupi, ali i rezervisti Furije su bolji od Albanaca i željet će da se dokažu. Italijani i Hrvati igraju direktno za prolaz, Azzurrima je dovoljan bod.

Ako Italija i Hrvatska remiziraju, ekipa selektora Dalića našla bi se u teškoj situaciji za prolaz prvenstveno zbog dva boda, a onda i jer je izgubila ubjedljivo od Španije (0:3).

Srbi bi sa istim brojem bodova bili ispred Hrvata zbog bolje gol-razlike.

Grupa F takođe može da donese rasplet da treći ima svega bod. Kako bi se to i dogodilo neophodno je da u posljednjem kolu Turska savlada Češku, a Portugal Gruziju.

Koliko je realno da Česi izgube, vidjet ćemo…Imaju jasnu računicu da ih pobjeda vodi dalje.

Svi već kalkulišu, takav je sistem takmičenja. Pogledajte kakva je računica Turaka…

Kako bi Srbija bila treća u grupi sa dva boda, neophodno je i da Slovenija izgubi od Engleske sa dva ili više razlike. Postoji i računica da se do treće pozicije može i uz minimalac u korist Albiona, ali ukoliko ne bude 0:0 u duelu Orlova i Danaca.

Učitaj još novosti