23. 06. 2024 - 10:15
KAKAV PEH ZA AZURE! Uoči Hrvatske povrijedio im ključni igrač:...
907
Shares
KAKAV PEH ZA AZURE! Uoči Hrvatske povrijedio im ključni igrač: Evo kako bi ga mogli zamijeniti

KAKAV PEH ZA AZURE! Uoči Hrvatske povrijedio im ključni igrač: Evo kako bi ga mogli zamijeniti

23. 06. 2024 - 10:15
0
Shares

Italijanski lijevi bočni Federico Dimarco zbog ozljede će najvjerojatnije propustiti ogled s Hrvatskom, što selektoru Lucianu Spallettiju zadaje velike glavobolje. Branič Intera je jedan od ključnih talijanskih igrača te je dosad bio nezamjenjiv na lijevoj strani obrane.

Spalletti umjesto beka uvodi još jednog stopera?
Talijanski mediji pišu da bi Spalletti mogao pronaći pomalo iznenađujuće rješenje za tu situaciju i na poziciju lijevog bočnog postaviti stopera Riccarda Calafiorija iz Bologne. Calafiori se isprofilirao kao jedan od najboljih mladih stopera Europe, no na startu karijere igrao je i na bočnoj poziciji te bi tu zadaću mogao imati i protiv Hrvatske.

U tom slučaju bi ga u srcu obrane zamijenio Gianluca Mancini iz Rome, a drugi stoper bi već standardno bio Alessandro Bastoni iz Intera. Protiv Hrvatske se od prve minute na poziciji desnog beka najavljuje Bastonijev klupski suigrač Matteo Darmian.

Druga Spallettijeva opcija jest da od prve minute na lijevom beku zaigra Andrea Cambiaso. Mladom igraču Juventusa to je prirodnija pozicija nego Calafioriju, no i u reprezentaciji i u klubu je dosad češće igrao u nešto ofenzivnijim ulogama.

Učitaj još novosti