23. 06. 2024 - 08:31
Uzbudljivo i na Copa Americi: Meksiko slavio, vidjeli smo i...
907
Shares
Uzbudljivo i na Copa Americi: Meksiko slavio, vidjeli smo i prvo veliko iznenađenje

Uzbudljivo i na Copa Americi: Meksiko slavio, vidjeli smo i prvo veliko iznenađenje

23. 06. 2024 - 08:31
0
Shares

Uporedo s Evropskim prvenstvom, vode se velike bitke i na Copa Americi, a noćas smo imali priliku prvi put gledati dvije utakmice tokom jednog dana programa.

Nakon pobjede Argentine nad Kanadom i remija Čilea i Perua u grupi A, sinoć su odigrane obje utakmice u grupi B. Vidjeli smo i prvo veće iznenađenje.

Nogometaši Meksika ciljaju na visok plasman na Copa Americi, a sinoć su teže od očekivanog savladali selekciju Jamajke rezultatom 1:0.

Jedini gol postigao je bočni nogometaš Monterreya Gerardo Arteaga u 69. minuti. Vrijedi naglasiti da je selekcija Jamajke na ovu Copa Americu došla s vrlo osvježenim sastavom prepunim igrača iz engleske Premier lige, što je plod projekta Nogometnog saveza Jamajke koji već traje dvije godine, a uključuje pronalaženje igrača koji imaju jamajčanske korijene, a rođeni su i odrasli u Engleskoj te u nogometnoj kolijevci učili zanat, piše klix.ba.

Tako su za Jamajku nastupili Michail Antonio, Demarai Gray, Fulhamov Bobby De Cordova-Reid, Ethan Pinnock iz Brentforda, Wolvesov Dexter Lembikisa...

Jedino dosadašnje iznenađenje na Copa Americi vidjeli smo u duelu Ekvadora i Venecuele. Uprkos statusu favorita, selekcija Ekvadora poražena je rezultatom 2:1 i to nakon preokreta.

Ekvadorci su poveli golom Jeremyja Sarmienta u 40. minuti, ali su zahvaljujući igraču više nogometaši Venecuele u nastavku utakmice uspjeli preokrenuti. Pogađali su Jhonder Cadiz i Eduard Bello.

Učitaj još novosti