23. 06. 2024 - 08:08
KOŠMAR SE NASTAVLJA: Pogledajte zbog čega je maleroznom...
907
Shares
KOŠMAR SE NASTAVLJA: Pogledajte zbog čega je maleroznom Lukakuu VAR poništio i treći gol na Euru

KOŠMAR SE NASTAVLJA: Pogledajte zbog čega je maleroznom Lukakuu VAR poništio i treći gol na Euru

23. 06. 2024 - 08:08
0
Shares

Nogometaši Belgije sinoć su uspjeli savladati Rumuniju rezultatom 2:0 i tako napraviti ozbiljan korak ka nokaut-fazi Evropskog prvenstva, ali se nastavilo prokletstvo prvog napadača ove selekcije Romelua Lukakua.

Ono što se robusnom napadaču dešava na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva, sigurno nije mogao zamisliti ni u najgorim noćnim morama.

Lukaku je u prvoj utakmici protiv Slovačke propustio četiri ili pet zicera, a onda je postigao dva gola. Oba su mu poništena nakon VAR signalizacije i to zbog milimetarskog ofsajda te igranja rukom njegovog saigrača ranije tokom akcije.

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Belgije ostavio je iza sebe košmaran dan protiv Slovačke i zaigrao odlično protiv Rumunije, ali se tu nastavilo prokletstvo na ovom Evropskom prvenstvu, piše klix.

Sinoć je protiv Rumunije postigao novi gol, ali ga je ponovo VAR poništio i to zbog teško vidljive ofsajd-pozicije. Ipak, kako se na ovom Evropskom prvenstvu igra s najmodernijom VAR tehnologijom poluautomatskog ofsajda, koja uključuje i "najpanetniju" loptu dosad, nema sumnje da je ofsajd zaista i bio.

Lukaku je propustio i nekoliko odličnih prilika sinoć, ali je odigrao važnu ulogu u pobjedi jer je asistirao kod prvog gola Yourija Tielemansa.

Inače, u grupi E imamo potpuno nevjerovatnu situaciju jer su sve četiri ekipe poravnate sa po tri boda uoči posljednjeg kola. To se nikada ranije nije događalo u historiji evropskih prvenstava.

Učitaj još novosti