22. 06. 2024 - 14:32
OTKRIO MNOGE STVARI: Otvorio se igrač Real Madrida ,sa 24...
907
Shares
OTKRIO MNOGE STVARI: Otvorio se igrač Real Madrida ,sa 24 godine završava karijeru

OTKRIO MNOGE STVARI: Otvorio se igrač Real Madrida ,sa 24 godine završava karijeru

22. 06. 2024 - 14:32
0
Shares

Životi fudbalera naizgled su savršeni jer ih viđamo na skupim putovanjima, u otmjenoj odjeći kako voze skupocjene automobile i sa sobom vodaju najljepše žene svijeta. Ipak, postoji i druga strana medalje. Postoje stvari koje čovjeka naprosto uništavaju, bez obzira na to koliko novca imaju.

Čak i oni koji su igrali u najboljim timovima na svijetu i u najboljim mogućim uslovima nisu bili najsretniji. Iako je bio okružen vrhunskim fudbalerima, trenerima, imao podršku navijača širom svijeta, živio sretan život s porodicom, Brazilac se unutra lomio. Na kraju je došao kući i u dnevnik napisao da napušta fudbal. Na sreću, spasio se uz stručnu pomoć.

A glavni protagonist ove tužne priče sa sretnim završetkom je Brazilac Danilo, koji je igrao za Real Madrid, a u koji je došao 2015. za 25 miliona eura iz Porta, ali već na početku svoje avanture u Španiji susreo se sa ogromnim problemima."Tokom moje prve sezone u Real Madridu osjećao sam se depresivno. Osjećao sam se izgubljeno, beskorisno. Na terenu nisam uspio proći ni pet metara. Van terena, kao da se nisam mogao ni pomaknuti. Moja strast prema fudbalu je nestala i nisam vidio izlaz", objasnio je Danilo."Želio sam se vratiti svojoj kući, u Brazil, i prestati igrati fudbal. Kada smo igrali protiv Alavea, nekoliko mjeseci nakon početka sezone, Theo Hernandez (tada igrao za Alaves na posudbi iz Reala op.a) mi je ukrao loptu i ubacio za Deyversona koji je postigao gol. Ipak smo pobijedili 4:1, ali to je bila greška koju ne može napraviti neko ko igra za Real. Nikad neću zaboraviti dolazak kući te noći, i ne mogu spavati. Napisao sam u svom dnevniku: 'Mislim da je vrijeme da napustim fudbal'. Imao sam samo 24 godine", objasnio je Danilo."Nikome nisam rekao šta osjećam. Casemiro mi je pokušao pomoći, ali ja sam 'progutao žabu', kako kažu. A žaba je postajala sve veća i veća. Ali nakon nekoliko mjeseci patnje, počeo sam posjećivati psihologa koji mi je stvarno spasio karijeru. Najvažnija lekcija koju me naučio je da gledam igru očima djeteta. Ako je moja karijera bila spašena u tom trenutku, imam nekoliko ljudi kojima mogu zahvaliti: mojim terapeutima i mojoj djeci".

Danilo je ponikao u brazilskom klubu America-MG, pa je otišao u Santos, a prvi klub u Evropio bio mu je Porto. Osim u Realu, igrao je i u Manchester Cityju, a danas je član Juventusa.

Kapiten je Brazila i trenutno sa svojom zemljom nastupa na Copa Americi, te je nedavno procurio video u kojem motivira fudbalere u svlačionici, a nakon njegovih riječi Vinicius Junior je čak i zaplakao.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti