22. 06. 2024 - 13:16
Virgil van Dijk "uništio" sudije iz Engleske žestokom izjavom...
907
Shares
Virgil van Dijk

Virgil van Dijk "uništio" sudije iz Engleske žestokom izjavom zbog poništenog gola protiv Francuske

22. 06. 2024 - 13:16
0
Shares

Red Bull Arena u Leipzigu bila je domaćin prve utakmice na ovogodišnjem Euru koja je završena bez golova, a bio je to "sudar" Nizozemske i Francuske u okviru grupe D.

Uspjeli su Nizozemci postići gol u 68. minuti, kada je Xavi Simons matirao golmana Francuske, ali nakon jako duge provjere u VAR sobi odlučeno je da gol ne bude priznat.

Nakon što je Memphis Depay šutirao, a Maignan loptu odbio do Simonsa sjajni mladi igrač postigao je gol, ali je njegovo slavlje prekinuto jer je gol poništen.Razlog je bio taj što je Dumfries bio u očitom ofsajdu, a sudije su smatrale da ometa golmana koji se čak nije ni probao baciti u stranu u koju je šutirao Simons.Sudije iz Premiershipa Anthony Taylor i Stuart Attwell su odgovorne za za poništen gol, a o svmeu je kasnije govorio Virgil van Dijk.

Naime, kapiten Nizozemske kojem ove sudije sude i u ligi u kojoj nastupa nije htio da šuti.

"Zabili smo gol koji je regularan. Nije imao šansu da odbrani taj udarac, ali da engleske sudije su odlučile da ga ponište", rekao je Van Dijk.Taylor i Michael Oliver su dvojica sudija koja predstavljaju Premiership na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu uz Attwella i Davida Cootea u VAR sobi.Selektor Nizozemske Ronald Koeman nije bio zadovoljan odlukom da mu se poništi pobjednički pogodak."Dumfries je bio u ofsajdu, to je jasno, ali on ne ometa golmana, a kada se to ne dešava onda je gol regularan", rekao je Koeman, te je nastavio:

"Trebalo im je pet minuta da provjere jer je tako teško? Ne razumijem. Ne ometa golmana. Gol je morao biti priznat", jasan je Koeman.

Nizozemska i Francuska nastavljaju svoju borbu za prvo mjesto u grupi, te ostaje da vidimo kakav će poredak biti nakon odigranog trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti