22. 06. 2024 - 10:26
IZNENADIO SVE: Veznjak Crystal Palacea Michael Olise odlučio...
907
Shares
IZNENADIO SVE:  Veznjak Crystal Palacea Michael Olise odlučio da njegov naredni klub bude Bayern

IZNENADIO SVE: Veznjak Crystal Palacea Michael Olise odlučio da njegov naredni klub bude Bayern

22. 06. 2024 - 10:26
0
Shares

Gigant iz Njemačke dogovorio je sve sa njegovim trenutnim klubom, a kratkih rukava ostala je ekipa Chelseaja koja je pokušavala na sve načine da završi transfer sjajnog mladog igrača.

Uprava Newcastlea se borila do posljednjeg trenutka, a Manhcester United i Manchester City su se iz trke povukli dosta ranije.

Iako je prije godinu dana potpisao novi ugovor sa Crystal Palaceom, Olise će ubrzo biti predstavljen kao novi igrač Bayerna.Dok Olise pravi transfer karijere Englezi najviše pričaju o striktnom pravilu koje će i ovaj mladi nogometaš, kao i ostatak Bayerna, morati poštovati.

Naime, Bayern ima ugovor sa Audijem koji je također vlasnik 8.33% ovog kluba i svi moraju poštovati pravilo kada je riječ o automobilima.

Kao dio dogovora igrači Bayerna, kao i stručni štab još od 2002. godine dobijaju automobil od Audija, a sami mogu da biraju model, te registracijske tablice.

Nakon što zaduže automobil sa njim moraju da dolaze u Sabener Strasse trening bazu, kao i na utakmice, te ostale događaje koje su vezane sa klubom.Neki od njih su Niklas Sule, Jerome Boateng, Philippe Coutinho i Kingsley Coman, a kazna koju plaćaju iznosi oko 50 hiljada eura.

Osim toga zabranjen mu je ulaz u prostorije trening centra i morao je automobil parkirati na ulicu, te se pješke vratiti na trening.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti