22. 06. 2024 - 09:03
TVRDE MEDIJI IZ ITALIJE: Ono što svi očekuju od Dalića uradiće...
907
Shares
TVRDE MEDIJI IZ ITALIJE: Ono što svi očekuju od Dalića uradiće iskusni Spalletti

TVRDE MEDIJI IZ ITALIJE: Ono što svi očekuju od Dalića uradiće iskusni Spalletti

22. 06. 2024 - 09:03
0
Shares

Nakon dva odigrana kola Španci su prvi sa dvije pobjede i šest osvojenih bodova, dok Italija ima tri boda na svom kontu.

Malo ko je očekivao da će nakon dvije odigrane utakmice Hrvatsak i Albanija imati po jedan bod, ali to je slučaj na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Hrvati bi pobjedom protiv Italije gotovo pa sigurno bili drugi na tabeli, ali naravno postoji mogućnost da im plan iznenada bude pokvaren, a to bi pobjedom protiv Španije uradila Albanija.Naravno Hrvatska bi pobjedom protiv Italije u tom slučaju bila treća na tabeli, ali kalkukacija je mnogo, a ono što je sigurno je da Hrvatima treba pobjeda protiv italije.Postoje i teorije prema kojim Hrvatska može proći čak i u slučaju remija protiv Italije, ali to je zaista teško očekivati i sigurno je da će i Italija i Hrvatska ići na tri boda.

Španci su i protiv Hrvatske, ali i protiv Italije odigrali maestralnu utakmicu, a "krivac" zbog kojeg je Italija poražena sa samo 1:0 bio je golman Donnarumma.

Kako javljaju mediji iz Italije Spalletti je izgubio živce nakon katastrofalne predstave svojih igrača i spreman je napraviti veliki broj promjena u ekipi.

Navodno će za utakmicu protiv Hrvatske u početnom sastavu napraviti čak pet promjena i pet igrača će izgubiti mjesto u prvoj postavi.

Tako bi ovu utakmicu navodno sa klupe trebali početi napadač Gianluca Scamacca, zatim Federico Chiesa, Jorginho, Frattesi, te Giovanni Di Lorenzo.Jorginha i Scamaccu bi trebali zamijeniti Cristante i Retegui. Međutim postoji mogućnost da umjesto Jorginha zaigra i Fagioli.

Di Lorenzu se svijet srušio kada je čuvao Nicu Williamsa koji je pravio pravi šou pored njega i čini se da će biti na klupi protiv Hrvatske, a umjesto njega bi u prvoj postavi trebao biti Darmian.

Na klupu bi išao i Frattesi, dok bi tu zaigrali Nicolo Barrela, te Lorenzo Pellegrini, tvrde mediji iz Italije.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti