22. 06. 2024 - 07:43
Nije ni debitovao, a Mbappe već pravi probleme Realu
907
Shares
Nije ni debitovao, a Mbappe već pravi probleme Realu

Nije ni debitovao, a Mbappe već pravi probleme Realu

22. 06. 2024 - 07:43
0
Shares

Doktori su navodno preporučili Mbappeu operaciju, no Francuz je odlučio odgoditi operaciju i nositi tu zaštitnu masku kako bi nastavio igrati za Francusku na završnom turniru u Njemačkoj.

Ovakva odluka ne sviđa se upravi Real Madrida koja strahuje da bi debi Francuza u postavi Carla Ancelottija mogao biti odgođen, piše defensacentral.com .

Ipak, Mbappe će se na vrijeme vratiti u špansku prijestolnicu za prvu utakmicu "Galacticosa" u novoj sezoni. Evropski Superkup protiv Atalante igra se 14. avgusta.EURO 2024. igra se između 14. i 14. jula, a u slučaju da Francuska dođe do finala, Mbappe će imati samo mjesec dana za operaciju i oporavak, što se vjerovatno neće dogoditi.

Mbappe, koji u Madrid dolazi kao slobodan igrač nakon što je odbio produžiti ugovor s PSG-om, još nije postigao gol na Evropskom prvenstvu. Francuzi su nakon pobjede protiv Austrije, sinoć odigrali 0:0 s Nizozemskom.U julu bi mnoge zvijezde mogle napustiti reprezentaciju Francuske: "Ne želim igrati za zemlju..."
Desničarka Marine Le Pen imala je veliki rezultat na izborima za Evropski parlament, te se očekuje da na nacionalnim izborima 30. juna i 7. jula postigne također ogroman uspjeh i preuzme Francusku u svoje ruke. Fudbalske zvijezde su se pobunile, počelo je s Marcusom Thuramom, a zatim i s Kylianom Mbappeom.

Marine Le Pen očekuje ogroman uspjeh na parlamentarnim izborima u Francuskoj koji se održavaju 30. juna i 7. jula. Ova ekstremna desničarka imala je ogroman uspjeh na izborima za Evropski parlament i njena stranka 'Nacionalno okupljanje' osvojila je čak 30 mandata, 17 više od stranke 'Preporod' aktuelnog predsjednika Emmanuela Macrona.

Francuskim fudbalerima nimalo se ne sviđa što Le Pen doživljava ogroman uspjeh. Prvi se oglasio Marcus Thuram i zatražio je od mladih da glasaju protiv stranke Nacionalno okupljanje.

"Situacija je veoma ozbiljna. Moramo svima reći da izađu i glasaju kako ekstremisti ne bi pobijedili"; poručio je Marcus Thuram prije nekoliko dana, a zatim je dobio podršku glavne zvijezde Kyliana Mbappea.

"Ne smatram da je otišao predaleko. Dao je svoje mišljenje i stojim iza njegovih riječi", rekao je Mbappe i dodaje:

"Pozivam sve da glasaju protiv ekstremista koji žele podijeliti zemlju. Želim ponosno nositi ovaj dres, ne želim predstavljati zemlju koja ne predstavlja moje vrijednosti", poručio je Mbappe.

"Ovo je ključni trenutak u francuskoj historiji. Genracija smo koja može napraviti razliku. Vidimo da ekstremisti kucaju na vrata moći imamo šansu da oblikujemo budućnost svoje zemlje. Ta situacija je važnija od naše utakmice protiv Austrije", rekao je pred meč Mbappe.

Očigledno je da su Francuzi spremni ići tako daleko da će napustiti nacionalni tim u slučaju da Le Pen osvoji vlast. Kada prva zvijezda tako najavljuje, onda ni oni drugi neće previše razmišljati.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti