21. 06. 2024 - 19:58
MEČ U BERLINU: Austrija uspješno savladala Poljsku
907
Shares
MEČ U BERLINU: Austrija uspješno  savladala Poljsku

MEČ U BERLINU: Austrija uspješno savladala Poljsku

21. 06. 2024 - 19:58
0
Shares

U okviru 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva (grupa D) u Berlinu su se sastale selekcije Austrije i Poljske. Austrija je slavila pobjedu rezultatom 3:1.Nije dugo trebalo Austrijancima da povedu. Phillipp Mwene je centrirao, a glavom lijepo pogađa Gernot Trauner.

Neko od Austrijanaca je igrao rukom u svom kaznenom prostoru u 18. minuti, ali penal nije dosuđen. Minut kasnije šut Zalewskog ide preko gola.

Do izjednačenja Poljska dolazi u 30. minuti. Jan Bednarek je šutirao, neko mu blokira šut, no na odbijenu loptu stiže Krzystof Piatek i pogađa za 1:1.Do gola Austrija dolazi u 66. minuti. Christoph Baumgartner je pogodio za novo vodstvo Austrijanaca.

Wojciech Szczesny u 75. minuti sjajno brani udarac koji je uputio Patrick Wimmer, no golman Juventusa dvije minute kasnije pravi penal nad Sabitzerom.

Odgovornost je preuzeo Marko Arnautović, poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu, te tako postavio konačnih 3:1.

Stefan Posch i Konrad Laimer su do kraja imali još šanse za četvrti gol Austrije, no Poljska je, ako joj je za utjehu, izbjegla katastrofu.

Ovaj poraz za Poljsku vjerovatno znači oproštaj od EURO-a. Bez bodova su Poljaci, a u sljedećem kolu moraju pobijediti Francusku i nadati se da će tri boda biti dovoljna za prolaz dalje.EURO 2024, grupa D, 2. kolo:
Poljska - Austrija 1:3

Poljska (4-3-1-2): Szczesny; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Zalewski, Slisz, Piotrowski, Frankowski; Zielinski; Buksa, Piatek.

Austrija (4-2-3-1): Pentz; Posch, Trauner, Lienhart, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Sabitzer, Laimer, Baumgartner; Arnautović.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti