21. 06. 2024 - 19:47
JOŠ UVIJEK IMA NADE: Daliću i ‘Vatrenima’ se otvara put da odu...
907
Shares
JOŠ UVIJEK IMA NADE: Daliću i ‘Vatrenima’ se otvara put da odu čak i do četvrtfinala EURO-a

JOŠ UVIJEK IMA NADE: Daliću i ‘Vatrenima’ se otvara put da odu čak i do četvrtfinala EURO-a

21. 06. 2024 - 19:47
0
Shares

Grupa B Evropskog nogometnog prvenstva donijet će velika uzuđenja u posljednjem kolu, a jedna od selekcija koja mora upisati pobjedu za prolazak u narednu rundu je i Hrvatska.

Španija je pobjedom protiv Italije osigurala prvo mjesto sa šest bodova, a Italijani su ostali na drugom mjestu sa tri boda i za plasman u nokaut fazu borit će se sa selekcijom Hrvatske.

Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice ima svega jedan bod na svom kontu osvojen remijem protiv Albanije 2:2, dok su teško poraženi od Španije 3:0.

Albanci također imaju šansu za osminu finala, za što će im biti potrebna pobjeda nad Špancima.

Što se tiče Hrvata, za njih bi idealno bilo da poraze Azzurre, a da Španija pobijedi ili remizira s Albanijom. U tom slučaju, Hrvatska bi bila druga, Italija treća, a Albanija posljednja.

Drugo mjesto za izabranike Zlatka Dalića znači i to da bi ih u Berlinu dočekala drugoplasirana ekipa iz grupe B u kojoj trenutno vode Nijemci sa šest bodova, Švicarska ima četiri, Škotska jedan, a Mađarska je bez boda.

Hrvatska je na -3, a Albanija na -1. U slučaju da Hrvatska bude treća, igrala bi protiv pobjednika grupe E (Rumunija 3, Slovačka 3, Belgija 0, Ukrajina 0) ili grupe F (Portugal 3, Turska 3, Češka 0, Gruzija 0).

Susreti trećeg kola u grupi B igraju se 24. juna od 21 sat, a jasno je da Hrvatsku samo pobjeda protiv Italije vodi prije svega u osminu finala

Učitaj još novosti