21. 06. 2024 - 08:13
Rodri propušta utakmicu protiv Albanije jer je prekršio novo...
907
Shares
Rodri propušta utakmicu protiv Albanije jer je prekršio novo pravilo UEFA-e

Rodri propušta utakmicu protiv Albanije jer je prekršio novo pravilo UEFA-e

21. 06. 2024 - 08:13
0
Shares

Nogometaši Španije će u trećem kolu protiv Albanije biti znatno oslabljeni s obzirom da je za tu utakmicu suspendovan Rodri jer je prekršio novo pravilo koje je UEFA donijela pred početak Eura. Španija je sinoć savladala Italiju sa 1:0 i prošla u osminu finala. Najvjerovatnije će Furija u nokaut fazu ući kao prvoplasirana, a da bi to potvrdila trebat će joj najmanje bod protiv Albanije u posljednjem kolu (ponedjeljak u 21 sat).

No, na tom susretu Španija će morati igrati bez najboljeg svjetskog veznjaka Rodrija koji je zaradio drugi žuti karton na Euru.

Rodri je prvi žuti karton dobio u pobjedi protiv Hrvatske (3:0) nakon što je napravio penal na Bruni Petkoviću, a sinoć mu je slovenski sudija Slavko Vinčić pokazao javnu opomenu u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Naime, nakon malo oštrijeg prekršaja Federica Chiese nad Marcom Cucurellom Rodri je dotrčao do sudije Vinčića kako bi se požalio na napadača Italije, a Slovenac mu je odmah pokazao žuti karton u skladu s novim uputama UEFA-e.

Naime, krovna evropska nogometna organizacija je prije početka Eura odlučila zaštititi sudije od pritiska igrača, te su samo kapitenu dozvolili raspravu sa njim.
Napravi li to bilo koji drugi igrač, dobit će žuti karton, a upravo je Rodri to osjetio na svojoj koži i postao prvi igrač na ovom Euru koji je zaradio suspenziju zbog nepotrebnog komuniciranja s arbitrom. Kapiten Španije je, podsjetimo, Alvaro Morata.

Učitaj još novosti