20. 06. 2024 - 08:27
OVO JE NEZAPAMĆENO U HISTORIJI FUDBALA: Srbija radi Hrvata...
907
Shares
OVO JE NEZAPAMĆENO U HISTORIJI FUDBALA: Srbija radi Hrvata spremna napustiti Euro

OVO JE NEZAPAMĆENO U HISTORIJI FUDBALA: Srbija radi Hrvata spremna napustiti Euro

20. 06. 2024 - 08:27
0
Shares

Dan uoči utakmice drugog kola između Srbije i Slovenije iz FS Srbije su stigle ozbiljne prijetnje da bi Orlovi mogli napustiti Evropsko prvenstvo.

"FSS će zahtjevati od UEFA najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja", poručio je Šurbatović u srijedu navečer.

Razlog za ovakvu reakciju je ponašanje navijača Albanije i Hrvatske tokom njihovog međusobnog duela. Skandiranje "Ubij, ubij Srbina" je zapravo kap koja je prelila čašu."Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači."

Inače, UEFA je kaznila FS Srbije sa 14.500 eura, ali je Šurbatović objasnio kako se radi o izolovanom slučaju te da je kazna stigla zbog pojedinca."Jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima."

"Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda“, objašnjava Šurbatović koji je još jednom prozvao Albance i Hrvate.

"To nije zapamćeno u historiji fudbala. Takvim stvarima nije mjesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će one biti rigorozne."

Albanci i Hrvati su već kažnjeni nakon prvog kola sa 38.000, odnosno 87.000 eura. Nema sumnje da ih čekaju i nove kazne.

Bez obzira što je Šurbatović bio poprilično ozbiljan teško je vjerovati da će Srbi zaista poduzeti tako radikalan potez i napustiti Evropsko prvenstvo.

Inače, Srbija je već do sada uspjela odnijeti jednu pobjedu za zelenim stolom pošto je kosovski novinar Arlind Sadiku izbačen sa Eura, tačnije oduzete su mu akreditacije.

Sadiku je u prvom kolu provocirao Srbe te je rukama pokazivao dvoglavog orla što je inače albanski simbol. Ubrzo nakon toga dočekala ga je žestoka kazna.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti