18. 06. 2024 - 09:53
KO JE SELEKTOR SRBIJE? PIKSI ILI TADIĆ, MITROVIĆ, VANJA? Šta...
907
Shares
KO JE SELEKTOR SRBIJE? PIKSI ILI TADIĆ, MITROVIĆ, VANJA? Šta se sve dešavalo pošto je Stojković objavio startnih 11 - IZA KULISA!

KO JE SELEKTOR SRBIJE? PIKSI ILI TADIĆ, MITROVIĆ, VANJA? Šta se sve dešavalo pošto je Stojković objavio startnih 11 - IZA KULISA!

18. 06. 2024 - 09:53
0
Shares

Reprezentacija Srbije ima velike šanse da ispuni cilj na EURO i prođe u drugu fazu takmičenja. Najveći rival na tom putu joj je reprezentacija Srbije. Nije greška.

Sami sebi smo toliko veliki protivnici da nam pored toga ni ne trebaju rivali, piše Kurir. Poprilično je nevjerovatno da fudbaleri daju sebi za pravo da toliko burno reaguju na odluke selektora. Bilo da su odluke selektora o izmenama ili startnih 11. Razumijemo da je želja velika, ali potrebno je na tom putu poštovati i vjerovati u ono što radi čovjek koji ih predvodi. Ako je drugačije - možemo odmah za Beograd.

3908829-serbia-england-srbija-engleska-fudbalski-savez-srbije-foto-nemanja-nikolic-16-ff

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Reprezentacija, pa recimo, Francuske. Imaju 26 fudbalera vrhunske svjetske klase. Po igračkom kvalitetu apsolutno svi zaslužuju mjesto u prvoj postavi i selektor neće pogriješiti bilo koga da odabre. I zamisite sada da poslije meča 15 igrača izlazi i žali se zašto nije u timu? Da onaj koji je izašao u 60. minutu kuka zašto nije ostao do kraja?

Svi oni uspjeli da se svoj lični interes podrede uspjehu državnog tima. Ako su to uspjeli vrhunski fudbaleri iz jedne od najjačih evropskih ekipa... Nastavak vam je jasan! Svih 26 srpskih igrača mora da shvati - Srbija, pa oni. A, za taj prvi dio "Srbija" odgovara Dragan Stojković. I kada sve završi biće detaljnih analiza šta je dobro radio, a šta nije. I tada igrači imaju priliku da kažu šta im je na duši. Sada treba da poštuju svaku selektorovu riječ kao sveto pismo. U suprotnom, ponavljamo, možemo odmah za Beograd, piše Kurir.

3908851-serbia-england-srbija-engleska-fudbalski-savez-srbije-foto-nemanja-nikolic-38-ffFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Mitrović nema šta da se ljuti što izlazi u 60. minutu, Tadić nema nijedan razlog da bude bijesan što je ušao u posljednjih 30 minuta. Pa, nije EURO jedna utakmica nije to da li se u tom meču igrao 60, 30 ili 90 minuta. Evropsko prvenstvo je trka iz tri etape. U prvoj smo išli po brdima i planinama, a sada imamo ravnicu u kojoj se mi pitamo koji ćemo završiti. Mi, niko drugi. Što se golmana tiče... Rajković brani u sjajnoj formi i potpuno je ispravno da bude broj jedan. Kao što je Predrag ćutao i radio u interesu reprezentacije kada je Vanja Milinković-Savić (potpuno zasluženo) bio startni golman, tako bi to sada trebalo da radi i čuver mreže Torina. Ne postoji jedan odsto razloga da on osjeća neko nezadovoljstvo.

3908697-srbija-engleska-serbia-england-euro-2024-foto-nemanja-nikolic-10-ff

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Aleksandar je trebalo da izjuri sa terena kada je vidio svoj broj na tabeli četvrtog sudije, a Dušan poslije utakmica da kaže jedva čeka sljedeću utakmicu da "naplatimo" sve ovo dobro iz meča sa Englezima, piše Kurir. Zar to ne bi bila prava slika tima i krunska potvrda koliko je ovim momcima stalo do Srbije? A, jeste im stalo. Samo ponekad želja i ego nadvladaju. Sada moraju da znaju da je mnogo iznad svega toga - grb reprezentacije.

Učitaj još novosti