16. 06. 2024 - 11:10
Lav Rana prognozirao ishod meča Srbije i Engleske, evo šta je...
907
Shares
Lav Rana prognozirao ishod meča Srbije i Engleske, evo šta je odlučio: Jeste li iznenađeni? (VIDEO)

Lav Rana prognozirao ishod meča Srbije i Engleske, evo šta je odlučio: Jeste li iznenađeni? (VIDEO)

16. 06. 2024 - 11:10
0
Shares

Lav Rana stavio je svoje šape na obje zastave i na taj način je prognozirao remi na sutrašnjem meču prvog kola grupe C Evropskog prvenstva između Srbije i Engleske, koji se igra na Veltins Areni u Gelsenkirchenu.

Blizu Oxforda se nalazi park za divlje životinje u kome je lav Rana imao zadatak da predvidi rezultat sutrašnje utakmice između Srbije i Engleske. 

Na zaštitnoj ogradi oko kaveza su bile zalijepljene zastave dvije zemlje koje će se sastati sutra u Gelsenkirchenu, a prema riječima tamošnjeg čuvara, lav Rana se dugo premišljao, ali je na kraju stavio šape na obje zastave, piše sport1.ba. 

To je protumačeno kao neriješen rezultat, a hoće li pogoditi ishod meča, ostaje nam da vidimo. 

Inače, Lav Rana se tako pridružio grupi životinja koja predviđa rezultate na velikim, pogotovo fudbalskim, događajima. Fudbalskim fanovima u najboljem sjećanju vjerovatno je najpopularnija među njima, hobotnica Paul, koja je u periodu od 2008. do 2010. predviđala rezultate.

Hobotnica Paul je imala 11 od 13 pogodaka među kojima je i finalni meč Svjetskog prvenstva 2010. godine, gdje je prognozirala da će Španija u finalu savladati Nizozemsku.

Učitaj još novosti