16. 06. 2024 - 07:17
Čak je i Kroos ‘ostavljen po strani’! Cijela Njemačka priča o...
907
Shares
Čak je i Kroos ‘ostavljen po strani’! Cijela Njemačka priča o jednoj zvijezdi reprezentacije, nacija je oduševljena

Čak je i Kroos ‘ostavljen po strani’! Cijela Njemačka priča o jednoj zvijezdi reprezentacije, nacija je oduševljena

16. 06. 2024 - 07:17
0
Shares

Njemačka je furiozno počela na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, te je u Minhenu savladala reprezentaciju Škotske sa uvjerljivih 5:1.

Nijemci u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih nogometaša koji su pravi lideri na terenu, a zasigurno je jedan od njih i povratnik u nacionalni tim, Toni Kroos.

Međutim, Kroos je “pao u drugi plan” zbog druge zvijezde popularnog ‘Elfa’, čijim su potezom i pristupom ostali oduševljeni apsolutno svi navijači Njemačke.

Naime, Antonio Rudiger ponovo je uradio vrhunski posao u defanzivi. Istina, stoper Real Madrida jeste postigao autogol, ali se njegovo liderstvo na terenu još jednom pokazalo kao ključno.

Kakav je zapravo autoritet i lider najbolje se moglo vidjeti kod četvrtog pogotka reprezentacije Njemačke. Fullkrug je zabio, a prvi koji mu je došao čestitati bio je upravo Rudiger.

Ne bi tu bilo ništa čudno da ovaj dvojac prije samo nekoliko dana nije imao žestok sukob na treningu. Ipak, bivši član Chelseaja je brzo sve ostavio iza sebe, što je oduševilo pristalice domaćeg tima.

“Rudiger i Fullkrug su imali obračun, no prvi koji mu je došao čestitati nakon pogotka je upravo Rudiger. To pokazuje kakva je igračina i istinski lider”, samo je jedan od brojnih komentara.

Učitaj još novosti