15. 06. 2024 - 18:03
TRAŽI GA ATLETICO MADRID: Najbolji strijelac španske lige pred...
907
Shares
TRAŽI GA ATLETICO MADRID: Najbolji strijelac španske lige pred potpisom

TRAŽI GA ATLETICO MADRID: Najbolji strijelac španske lige pred potpisom

15. 06. 2024 - 18:03
0
Shares

Girona je oduševila sve ljubitelje fudbala širom svijeta i trećim mjestom u španskoj Primeri po prvi put u historiji izborila plasman u Ligu prvaka.

Klub iz Katalonije do ovog historijskog uspjeha stigao je najviše zahvaljujući najboljem strijelcu prvenstva Španije Ukrajincu Artemu Dovbiku koji je postigao 24 gola i potpuno "eksplodirao" u jednoj od najjačih liga na svijetu.Nadaju se navijači Girone da će sa Dovbikom u špicu debitovati u Ligi prvaka, ali je Atletico Madrid spreman da im pokvari planove.

Naime, kako javljaju mediji u Španiji, klub iz Madrida je postigao dogovor sa 26-godišnjim Ukrajincem, koji je veoma blizu toga da obuče dres "jorgandžija".

Tačnije od toga ga dijele 40.000.000 eura koliko bi Atletico trebalo da uplati na račun Girone kako bi aktivirao otkupnu klauzulu za transfer korpulentnog golgetera.

Atletico je navodno želio da pregovara oko visine obeštećenja, ali su Katalonci jasni da pregovora nema. A neće ih ni biti ukoliko Madriđani plate 40.000.000 eura, jer će tada Dovbik automatski biti slobodan da pređe u njihove redove.

Učitaj još novosti