15. 06. 2024 - 17:03
HISTORIJA SE PONAVLJA: Već se polemiše ko osvaja Euro
907
Shares
HISTORIJA SE PONAVLJA: Već se polemiše ko osvaja Euro

HISTORIJA SE PONAVLJA: Već se polemiše ko osvaja Euro

15. 06. 2024 - 17:03
0
Shares

Manchester United je 2016. godine osvojio FA Cup, a historija se ponovila osam godina kasnije kada su Crveni đavoli pobijedili Građane u finalu rezultatom 2:1 i podigli trofej ovog takmičenja.

Skoro identična stvar je i sa Ligom prvaka. Real Madrid se 2016. godine popeo na krov Evrope, a kraljevski klub je dominantno ponovio taj uspjeh i u finalu ubjedljivo savladao Borsusiju rezultatom 2:0.Evropsko prvenstvo 2016. godine osvojila je reprezentacija Portugala kada je Ronaldo predvodio tim, da li će se isto dogoditi i ove 2024. godine?

Tada je fudbalska reprezentacija Portugala režirala spektakl u finalu, gdje je na "Stade de France" pred 80.000 gledalaca poslije produžetaka pobijedila Francusku sa 1:0.

Junak utakmice je bio Eder, koji je u 109. minuti sjajnim udarcem sa dvadesetak metara matirao Huga Llorisa. Tu šansu je Portugalcima omogućio golman Rui Patricio, koji je sa nekoliko sjajnih intervencija uspio da sačuva gol, prenosi Sportal.

Put šampiona iz 2016. godine sada počinje u grupi F, gdje su još selekcije Turske, Češke i Gruzije.Portugalci su ubjedljivo najveći favoriti za prolaz u nokaut fazu i sve osim rutinskog osvajanja prvog mesta bilo bi ravno senzaciji.

Nova titula evropskog šampiona predstavljala bi savršeni oproštaj Cristiana Ronalda od državnog tima i nema dileme da će sve učiniti da tako bude.

Učitaj još novosti